Lebutított terepen maradt uralkodó a Fidesz-KDNP

Posted by

KecsUp
Mivel nem igazán van olyan választási eredmény, amelyre a Fidesz-KDNP büszke lehetne, így azt erősíti a kommunikációban, ami valóban sikert hozott a pártszövetségnek. Ez pedig a megyei önkormányzatok terepe. Meg is írtuk, hogy a megyei eredmények alapján egy sárgára festett országot posztolnak, ahol csak tehetik, azt a látszatot keltve a hozzá fűzött felirattal, hogy letarolták az országot. Arról is írtunk, hogy mennyire kiherélt terep ez, amely éppen Orbán Viktornak és korábbi kormányának köszönhető.
A megyei közgyűlések ma – törvény szerint – semmi másra nem jók, csupán terület- és vidékfejlesztési kérdésekben osztottak nekik lapot. Kigúgliztuk a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatát, hogy ebben milyen feladatok vannak felsorolva. Összefoglaljuk a tevékenységét : összehangol, gondoskodik, részt vesz, információkat biztosít, együttműködik, figyelemmel kísér, elemez, értékel, véleményez…
Igazán lényeges kérdésekben nincs szava. Talán ezért írta azt a Népszava, hogy helyi politikusok elfekvője a megyei közgyűlés. De mivel ez az egyetlen fórum, ahol a Fidesz-KDNP valóban elsöprő győzelmet aratott, nem kizárt, hogy visszakapják azokat a feladatokat, amelyek valóban fontossá tehetnék ezeket az önkormányzatokat.
A Bács megyei közgyűlés összetétele ilyen lesz:
Fidesz-KDNP 16 tag, DK 2 tag, Jobbik 2 tag, Momentum 2 tag, Mi Hazánk 1 tag.

A KecsUp kecskeméti független hírportál