Így kutatnak ők

Posted by


Egészen szürreális volt, amikor a választások előtt néhány héttel az Eger Hírek közölt egy friss közvélemény-kutatást arról, hogy egyszerűen senkinek sincs esélye Habis Lászlóval szemben a választásokon. Aki egy kicsit is hajlandó volt kritikusan fogadni, hogy egy fideszes propagandaoldal a kormány egyik kedvenc intézetével készíttet egy közvélemény-kutatást, majd abban irreális számokról harsog, könnyen az elénk lebegtetett narancsos függöny mögé láthatott. De aki hinni akart a Századvégnek, az egri Fidesznek és az Eger Híreknek, alaposan meglepődhetett. Egyebek közt ezt az ábrát készítette a Fidesz házi intézete az egri Fidesz házi portáljának, amelyet a TV Eger is nagyon nagy kedvvel bemutatott:

Századvég Eger KÉP

Igen, azt jósolták egy “kutatás” után, hogy Habis 53 százalékkal behúzza a választást, ráadásul úgy, hogy 30 százalékkal többet kap Mirkóczkinál. Erre a jóslatra költött az egri Fidesz portálja (talán a hozzájuk irányított temérdek közpénzből), és ezzel ámították a saját szavazóikat és próbálták elvenni az ellenzéki szimpatizánsok kedvét. Nem sikerült, talán érdemesebb lenne legközelebb jobban átgondolni, hogy megéri-e szándékosan átverni magukat és az egrieket.

Azok számára akik nem egriek, itt a választás eredménye: 1. Mirkóczi Ádám az ellenzék jelöltje 47.6 %, 2. Habis László Fidesz 43.77, 3. Dr. Pócs Alfréd 5.71,  5. Somodi Sándor 1,67, 6. Bódás Bianka 1.2.

Egyébként 467 évvel ezelőtt éppen október 17-én kotródott el Eger alól a török. A címképen  a Pazirik Kft. digitális rekonstrukciója,  Eger várának 1552-es, feltételezett állapotáról az ostrom idején. És Varga Ádám Levente fotója a mai állapotról.

Forrás: egriugyek.hu