Havi 2-3 milliós fizetéssel…

Posted by

Kácsor Zsolt

Bayer Zsolt a mai MN-ben: „Az Orbán-kormányok minden törekvése arra irányul, hogy megerősítse a középosztályt, létrehozza a nemzeti burzsoáziát, amely a globális piacon is versenyképes, s hogy kiemelje az alsó osztályokat a mélyszegénységből, elsősorban a munka biztosítása és a családtámogatási rendszer által. Mit látunk mégis?”
Hogy a kérdésére válaszoljak: azt látjuk, hogy az Orbán-kormányok törekvése nem ezekre irányul. Nem a nemzeti burzsoázia, hanem az állami korrupcióval és maffiaállami módszerekkel segített strómanhálózat létrehozása folyik. Bár havi 2-3 milliós fizetéssel, és a budai várból nézve mindezt nem látni.
Nem a középosztály megerősítése történik, hanem elüldözése, ellehetetlenítése, elhallgattatása, szolgasorba taszítása. Bár havi 2-3 milliós fizetéssel, és a budai várból nézve mindezt nem látni.
Nem az alsó osztályok kiemelését látjuk a mélyszegénységből, hanem az állami oktatás és állami egészségügy lezüllesztésével és a szegények kézből etetésével az alsó osztályok szegénységben tartását látjuk. Bár havi 2-3 milliós fizetéssel, és a budai várból nézve mindezt nem látni.
Nem munkát biztosítanak, hanem közmunkát, amiért konkrét párttámogatást várnak el. Bár havi 2-3 milliós fizetéssel, és a budai várból nézve mindezt nem látni.
A családtámogatásról pedig jobb nem beszélni: azt sikerült szétverni, és a felsőbb rétegek számára elérhetővé tenni. Bár havi 2-3 milliós fizetéssel, és a budai várból nézve mindezt nem látni.
Hát mi ezt látjuk, Bayer úr. Ugyanis nem havi 2-3 milliós fizetéssel, és nem a budai várból nézzük.
Az írásában a többi (főleg a kérdőjel) stimmel.