A viccosztály kiszabadult

Posted by

Varga Zoltán

Basszus, agyilag zokni itt mindenki?! Normális embert azért nehéz elképzelni, aki például a farokméret per csípőmozgás hányadosaként dönt, ki is irányítsa a várost. Nálunk meg van ahol ez az alap.
A szavazófülkék előtt hosszú tömött sorokban álló kedves, jóravaló idős hölgyek a templomból jövet, elborzadva a liberalizmus szabadosságától, a régi vágású kereszténydemokrácia elkötelezett hívei – mi más? – ájtatosan bólogatnak, hogy a csak a Fidesz, mert ahogy narancsosok dugnak, nem dug úgy senki.
De mi a pikli van itt elvtársak? A következő választásokra minden jelöltnek kötelezően egy 3-5 perces pornófilmmel kell bemutatkozni? Nézd, Bözsi! Zsoltika milyen jól mozog. Legyen megint ő a polgi!
Tényleg megőrültünk? De komolyan! Itt mindenki ketyós? Alig néhány éve még azon méláztunk – áldassék a neve a nagytermészetű Matolcsy Gyuri bácsinak, aki állítólag legalább úgy kefél, mint a Zsolti – hogy akinek csecsemőkorában piros pötty van a fenekén, az japán! Akinek nincs, az is az, csak az bamba és nem vette észre. Mondjuk Gyuri bácsi a rendes évi ellenőrzéseket rendben elvégezte a kolleginák között – kitudja? Mi van, ha mégsem tisztafajú a hölgy? – de valahogy a 20 év fölöttieket preferálta. Ő tudja. A lényeg, hogy végre kiderült. Japánok. Azok!
Japánok IS.
Majd jött a nemzet szakrális vezetője, lövésünk nincs, akkor mit szívott, de valami bődült erős cucc lehetett, látott tőle vadakat, ő mondta szép szájával, hogy türkök IS vagyunk. Tiszta sor. Japán-türkök. A tudomány akkori állása szerint.
Erre itt van hétfő, derült égből kisfejsze, egy gyors seregszemle Kedves Vezetőnk részéről valahol Szovjet Közép-Ázsia alsón – öcsém, ennyi mélynövésű diktátort egycsomóban! Volt valaki, akit még a Kedves Vezető is megelőzött a tornasorban. – és máris kiderült, hogy mi valójában Japán-Türk-Kipcsakok vagyunk. Azanyám úristenit! Mit szívott ez megint? Japán-Türk-Kipcsakok. Azok hát!
KIPCSAKOK! De nagyon! Akik valami spirituális oknál fogva, ráadásul EURÓPA GÉNBANKJA IS. Az már régóta.
Aha. Értem.
Mondjuk én ezt Borkainál sejtettem! Olyan génbankos mozgása volt a művészfilm vége felé. A katarzis, vagy mifene környékén, tudják?! De lehet – biztos! – bennem a hiba. Tán azért, mert nem vagyok kipcsak. Ha kipcsak lennék, akkor A.) lóról hátranyilazva lőném a nyeregalávalót B.) Lenne törzsi tanácsom, önkormányzatom, C.) talán nem tűnne fel, hogy a viccosztály kiszabadult, elfoglalta a parlamentet, és ők határozzák meg tíz éve társadalmunk normáit.
Megőrültünk. EZ MÁR BIZTOS.