Sárkánytojás

Posted by

BORKAI A CIKK MEGÍRÁSA ÓTA BEJELENTETTE: MARAD, MINT POLGÁRMESTER, DE FÜGGETLEN LESZ, KILÉP A FIDESZBŐL. A CIKK ENNEK ELLENÉRE FIGYELEMRE  MÉLTÓ.
Batka Zoltán
Nna Borkai-ügyben a Fidesz pártközpontnak sikerült kikotlani egy igazi sárkánytojást: Borkai marad, csak nem lesz fideszes. (Muhahaha Borkai mint független, muhaha, nagyon jó!) Jó látni, hogy a fideszes pártközpont ennyire nincs tisztában azzal, hogy mi okozta a vereséget.
Mondjuk például maga a fideszes pártközpont.
Amelyik nem áll már szóba az emberekkel. Így nem tudják, hogy a győriek (fideszesek is) leírták Borkait. Csak mondom: ottjártamkor még a helyi Fidesz-irodán is Borkain szörnyülködtek a nénik. A fideszesek a pártjukra szavaztak, azonban arra számítottak, hogy a Fidesz majd lemondatja Borkait rövid úton.
Tévedtek.
Ha Borkait lemondatnák, úgy természetesen időközit kellene kiírni. Azonban vasárnap óta kiderült, hogy azon az ellenzék jó eséllyel nagyon megverné a Fideszt Győrben is.
A választási adatokból egyértelmű, hogy Borkai csak a kamucivil indulók miatt maradhatott, két ilyen fidesz-klón csapatot indítottak el, akik több ezer szavazatot vittek el a győri ellenzéktől, továbbá Borkai a kilóra megvett és az utolsó pillanatban visszalépett Jobbikosok körzeteiben nyert, ám így is éppen hogy, pár száz szavazattal.
Ezeket a striciket egy következő időközin már nem lehetne bevetni. Mivel a Fidesz mindenképpen meg akarja tartani Győrt (lóvé! lóvé!) illetve nem akar újabb vereséget behúzni, ezért a korrupciós és kurvázós ügyeiben lejáratott Borkait inkább a helyében tartja és szokás szerint híveit és a győrieket totál hülyének nézve egy béna és bárgyú kommunikációs fogással kísérletezik.
Hát hajrá 🙂
Győr népe -akinek a feje fölött a pártközpont most döntött – most jól láthatja, hogy milyen a fideszes keresztény erkölcs, meg “morális integritás” (Hollik) Az elkövetkező öt évben lesz vagy egy tucat egyházi körmenet, ahol Borkai majd mondjuk Veres András megyéspüspök mellett bazsalyoghat (addide a didit a didit a didit), vagy önkormányzati tanévnyitókon beszélhet a fiataloknak és biztos senki sem fogja nézni, hogy mitől csillog a tekintete, családi világnapon fog szónokolni, az önkormányzati rendezvényt pedig mondjuk felesége, kicsi lánya fogja szervezni családi vállalkozásként, netán az Audi vezetői is mosolyogva kezet rázhatnak majd vele, akiket nyilván csöppet sem fogja zavarni, hogy erről fotó készül, amit odahaza, Németországban esetleg a sajtó is megkap, akiket az is érdekelhet, hogy az Audi hogyan vett földet a polgimester gruppenszexelő ügyvédbarátjától aki amúgy a Győr környéki szervezett bűnözés háza tájékán is jól ismert, mint maffiaügyvéd.
Szóval Borkai úgy kell az ellenzéknek mint a falat kenyér.
Mondjuk közben várom, hogy a Kispesten most ismét választást nyert Gajda Péter lapátra tegye a kokózós és baráti körben közpénzlopással hencegő Lackner urat. Ahogy ígérte. Lehet másutt is lerongyolódni a választók szemében, nemcsak Győrben. Hamar eltelik az az öt év.