Polt Péter már biztosan nyomoz

Posted by

Föld S. Péter 

Nem szokványos dolog, hogy egy újraválasztásáért versengő polgármester kimaradjon a választási kampány finiséből. Nem avat fel félig, vagy egészen elkészült uszodát, kerti padot, nemzetiszínű hálósipkát. Márpedig Borkai Zsolttal éppen ez történt: eltűnt, mint szürke szamár a ködben. Szavahihető szemtanúk szerint a győri polgármester jól megérdemelt szabadságát tölti.
Az elmúlt napok történései után persze senki nem csodálkozik azon, hogy a Fidesz kivonta a forgalomból Borkait, aki minden megjelenésével magának ártana. Ezt a kényszerszabadságot persze nem ő szabta ki magára, a Fidesz vezetői döntöttek úgy hogy Borkai most egy időre tűnjön el a kíváncsi tekintetek elől, s csendben lapulva várja meg, míg elmúlik a vihar.
Ez szokott történni mindig, amikor a Fidesz-KDNP valamelyik prominense bajba kerül. Helikopterezik, Svédországban háziasított rénszarvasra vadászik, vagy, mint most, Borkai esetében, kurvázik. Ilyenkor a Fideszben osztanak és szoroznak, egészen addig, míg ki nem jön a végeredmény, vagyis, hogy mivel járnak kevésbé rosszul: ha megválnak a szex – és ne feledjük, korrupciós – botrányba került elvtársuktól, nem cipelik tovább, mint egy amúgy is menthetetlen fertőző beteget, vagy ha kitartanak mellette. Előbbi nyílt beismerés lenne, nem is elsősorban Borkai részéről, hanem a Fideszről derülne ki, amit egyébként Gulyás Gergelyen kívül mindenki tud: hogy a morális fölény nem náluk van, ők sem jobbak a  Deákné vásznánál.
Borkai Zsoltot most kivették a pakliból. Hogy mikor keverik vissza, nem tudni, Ez ugyanis már nem az ő története. Borkai Zsolt története ott ért véget, amikor az Ördög ügyvédje blog ma még ismeretlen szerzője jóvoltából kiderült, hogy Győr szentéletűnek hazudott családos polgármestere a legkevésbé sem a keresztény-konzervatív értékek mentén tengeti életét. Ha teheti, igen drágán bérelhető luxusjachton rosszéletű lányokkal múlatja az időt, utóbbiakkal mindenféle, leginkább felnőtt filmekben látható csínyeket művel.
Innentől a Fidesz térfelén pattog a labda, ők döntenek arról, hogy mi lesz Borkaival. Megtartják az idők végezetéig – elvégre nem rosszabb, mint a többiek, csak róla most kiderült, hogy milyen – vagy kidobják az amúgy is ingatag lélekvesztőből, mielőtt még másokat is magával rántana a mélybe.
Amiben viszont biztosak lehetünk: a Polt Péter vezette ügyészség már gőzerővel nyomoz. Nem azt igyekeznek kideríteni, hogy miből telt Győr polgármesterének luxusjachtos kurvázásra, hanem azt, hogy ki lehet az Ördög ügyvédje, aki ezt a rengeteg gazemberséget nyilvánosságra hozta.