Orbán zsarol

Posted by

HaFr

A kormányfő — végre maga is, miután a beosztottai már tucatnyi alkalmommal megtették az utóbbi hetekben — világosan értésére adta a magyar választóknak, hogyha nem a Fideszre szavaznak, akkor (még jobban) elszegényedik a településük.
Orbán elmondta, ha a miskolciak fejlesztéseket, beruházásokat akarnak, ha meg akarják valósítani a már kidolgozott terveket, “akkor működjünk együtt”, és “Miskolc próbáljon a nyerő oldalon maradni”. A rá jellemző szellemtelenül böcselkedő, negédes stílusban, amelyet akkor vesz elő, amikor valamilyen diktatórikus lépését akarja mások bölcsességeként eladni, az ország első embere azokat fenyegeti, akiktől a kormánya által kontrollálatlanul kezelt közpénz származik és akik között a közpénz visszaosztásában pártállásra, főleg pártállásra, ideológiai beállítottságra, nemre és még jó néhány egyéb dologra tekintet nélkül — másra viszont nagyon is tekintettel: például egy úgynevezett demokrácia alkotmányára, a jó ízlésre és a “becsületre” — kellene eljárnia. Ezt diktálja ugyanis a munkaköri leírása.
De Orbán korrupt pártállami vezetőként folyamatosan és egyre inkább összemossa a pártelnöki, miniszterelnöki és családfői szerepét, amit persze egyszer tehetne meg — egy magára adó, demokratikus, polgári, keresztény (ezek közül bármelyik fajta) országban.

Az a hallatlan pimaszság, amivel ezt szabadon megteheti Magyarországon, és semmivel sem kockáztatja éppenséggel a választási vereségét, talán a legaggasztóbb jele országunk romlásának.

Megjelent az1000 leütés polgári, konzervatív blogon