Lassú tűzön

Posted by

Szabó Gábor
Oknyomozóként mondom: briliáns munka, amit a legismertebb ismeretlenünk Borkai kapcsán végez. Mindig csak egy lépés, hogy megpróbálják megcáfolni, semmi kapkodás. Miért teszi ezt? Egyszerű: minden egyes cáfolási kísérletet újabb anyaggal tesz közröhej tárgyává, célpontjai szavahihetőségét lenullázva. Sokkal többet tud így kihozni Borkai eltitkolt személyiségjegyeiből, mintha csak pusztán egyben fölrakta volna mindazt, ami a kezében van.
És persze ezzel még két célt is elér. Egyrészt saját maga biztonságát garantálja, hiszen marad jópár aduász a birtokában, és rég gondoskodott róla, hogy pandora szelencéjét valaki más nyissa ki, ha vele bármi történne. És ezt persze vérnarancsék is tudják. Az oknyomozók mindig több infót birtokolnak, mint amennyit nyilvánosságra hoznak. Ez az életbiztosításuk. Másik eredménye ennek a taktikának pedig a félelemkeltés. Sem Borkai, sem a fideszközpont nem tudja, mi lesz a következő adag. A győri keménylegény nem sokat aludt mostanság, ez látszott tévépremierjén is, és ezzel ugyanígy lehetnek Habony csicskái is a Lendvai utcában.
Ez a történet olyan mértékben ráég a fideszre, hogy szavazóinak százezrei fognak otthon maradni vasárnap. Olyannyira ellentétes az álkeresztény kúrzussal, hogy az még az agymosottaknak is sok. Sokat írtam és beszéltem erről korábban, nem is igazán hittétek el akkor: ahogy a Rezsim gyengül, megkezdődnek a maffián belüli leszámolások. És éppoly kíméletlen profizmussal, mint ahogy a hazánkat lenyúlták. Mert mindig ez történik, mindenütt. Jó munkát kívánok az ismeretlen ismerősnek, részemről mostani tetteit el tudom fogadni tevékeny bocsánatkérésként a korábbiakért, mert sokat segít abban, hogy október 13-án visszavegyük a hazánkat.