Az ördög és a “győri polip”

Posted by

Az ördög ügyvédje a VIX-oldalon folytatja a sorozatát. És további folytatást igért azért, mert „végre nekiállt dolgozni a sajtó független része.” Ezen a napon azzal kezdi, hogy nemcsak Borkai győri polgármesternek, hanem R. Zoltán ügyvédnek is van repülős jogsija (Private Pilot Licence – PPL). De az ördög állítása szerint R. letiltotta, így nem lehet látni a gépét a flightradaron, ezért csak kevés adat van róla. Nem csak a HA-CIZ géppel szoktak repdesni, van még egy másik, kellett egy saját gép Borkainak is – állítja a blogger.
Ezt kemény állítások követik.
A legsúlyosabb az, hogy „Borkai egy évben nagyjából 1 milliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre.” Bő 10 éve működik a pénzszivattyú, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben. Ezt követően valóságos névsorolvasást tart az ördög ügyvédje azokról, akiket azzal vádol, hogy a győri „polipot” alkotják. Ezek közül az első helyen természetesen Rákosfalvy, „ a jogi csavarok tudója” szerepel. Sz. Ervin étteremtulajdonost, aki miatt körön kívülinek Győr belvárosban gyakorlatilag nem lehet éttermet nyitnia 2006 óta. S. János milliárdos – az agy – találta ki, hogy Borkai legyen a polgármester. Csak azért, hogy a környezetében lévő gazdag és gazdagodni akaró vállalkozóknak legyen egy jól irányítható polgármestere. S. adta Borkai mellé R. doktort. Bolla Péterre. kabinetfőnökként felügyelte az önkormányzati hivatalon belül az ügyek végrehajtását. Sok hasznot hajtó robotos volt ő, míg kegyvesztetté nem vált.
N. Zoltán fért hozzá a győri útépítési munkák nagyobb részéhez. Ő is rendszeres részvevője a minden évben megrendezett háromhetes Maldív-szigeteki kiruccanásoknak. G. László a győri közbeszerzések másik fő nyertese, a munkák jó részének fő- vagy alvállalkozója, néha ő is kiruccan Borkaival a Maldív-szigetekre. A. István a Győr és Győr környéki közbeszerzési munkák nagy nyertese. A hűséges végrehajtó az önkormányzati hivatalban a város aljegyzője.
Az ördög ügyvédjének állításait az index.hu és a 24.hu is ellenőrzi. Az index szerint hét évvel ezelőtt, amikor önkormányzati segítséggel Borkai Zsolt barátja, Rákosfalvy Zoltán olcsón megszerezte azokat a földeket, amelyeket később az Audi megvett, a polgármester dönthetett volna úgy, hogy a város profitál az üzleten. Ehelyett hagyta, hogy a barátai gazdagodjanak rajta. És mivel Rákosfalvy kizárólag barátja, Borkai Zsolt polgármester segítségével tehette meg mindezt, nem volt nehéz kitalálni, hogy végső soron ők ketten nyernek ezen az üzleten. Rajtuk kívül pedig az a Somogyi János milliárdos vállalkozó, aki akkor még nem került képbe, de a földeket megvásároló offshore cég akkori neve (SR Invest) arról árulkodott, hogy Somogyi és Rákosfalvy áll a háttérben, ők „mozgatják” Borkait. Nemhiába dicsekedett barátai körében Rákosfalvy arról, hogy ő Borkai mentora

Kép: Borkai polgármester személyesen vitte körbe a felújított péri repülőtéren Szijjártó Péter külügyminisztert és Thomas Faustmannt, az Audi Hungária Motor Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a levegőből is megmutassa nekik a reptér kétmilliárd forintos fejlesztéseit. (MTI adatbázis)