A 11. parancsolat

Posted by

A Borkai-storyban számomra nem az a legnagyobb probléma, hogy munkaidején kívül szórakozott milliomos barátaival és nagy pénzeket fizetett prostituáltaknak…ezért, mint jó kereszténynek Isten és a családja előtt van elsősorban elszámolási kötelezettsége, valamint Győr város szavazói előtt.
Számomra a félelmetes az arrogancia, az, hogy mindent megtehetek következmények nélkül, ha lebukunk mindent megúszunk és az élet megy tovább, mintha semmi nem történt volna, mert egy olyan rendszer tagja vagyok, ahol újonnan létrehozott Isteni tízparancsolat mellett működik a 11. parancsolat, vagyis összezárunk, megvédünk, mert egy zárt csapat, egy rendszer tagjai vagyunk!
Ők mondják meg, hogy ki hazafi, és ki hazaáruló, ki polgár, jó keresztény, és ki magyar. Nagy változáson ment keresztül a Fidesz, a pénz és a hatalom mindenáron az erkölcs felett áll, és ami számomra elfogadhatatlan, hogy a kereszténység fedőnév alatt és ezért teljesen hiteltelenné váltak. A haveri alapokon működő, „a mi kutyánk kölyke” rendszer egyszer már megbukott 1990-ben, de a kommunista szülők gyermekei 2019-re teljesen visszahozták a régi rendszert keresztény köntösbe öltöztetve! A félelmetes az, hogy a rendszeren belül lévőknek mindent szabad, a körön kívülieknek semmit, az ebben a következmények nélküli országban, ahol új formájában visszajött a 90-es évek előtti egypárt rendszer minden félelmével!