A narancssárga 50 árnyalata

Posted by

Varga Zoltán
Persze én is, mint százezrek, azzal kezdem a reggelt, hogy bekukkantok az ördög ügyvédjéhez. Ahogy látom, nem vagyok egyedül. Izgis kis blogot dobott össze ráérő szabadidejében a tag. Tök olvasmányosan ír, bár, a fotók-videók tekintetében, mondjuk nem egy Szipál Márton. De nem is azért szeretjük. Istenemre, nagy mókamiki a csóka. A műfajt persze nehéz behatárolni. Családregénynek kissé durva, pornónak meg elég gyengécske. Ebbe most ne is menjünk bele, de tehetségtelen egy bagázs. Talán annyit, hogy Kovinál már az első castingnál úgy rúgták volna ki az egész csapatot, polgármesterestől, strómanostól, mint a szél.
Inkább a szöveg az, ami, hm…magával ragadó. Tök jól fokozza a feszültséget a szerző, van sodrása a cuccnak, az ember alig várja a folytatást. Azért kíváncsi lennék a „másik” oldalon hogy vannak ezzel. A Kedves Vezető, és még kedvesebb csapata milyen módon nézegeti a NER-kompatibilis „nemzeti nászt”, azt a mérhetetlen gazemberséget, prosztóságot, a fertőt, ami mellbevágja az embert. Azt a világot, így kamerán keresztül, amit felépítettek maguknak, itt Európa közepén, amiről különben eddig is sejtettük, hogy a testőrök, pribékek védte kormányzati színfalak mögött EZ bűzölög.
Hányinger!
Nem érdekel Borkai hátsó fele. Az ő dolga. Meg szerencsétlen családjáé. Az érdekel, ami a képek, az ordenáré videók mögött vannak. A klán, a camorra, a maffia, az egész velejéig romlott „család”. Az, ahogy fellebben a drapéria sarka arról mocskos világról, nemzeti lózungok mögötti valóságról, aminek csupán az ezrelékét kapargatja a blog. Egy vidéki kisváros (és elnézést mindenkitől, aki „vidéki kisvárosban” él), uborkafára felkapaszkodott polgármestere mindennapjairól. Milliós csúszópénzekről, milliárdos bizniszekről, kurvákról, kokainról. Meg arról, hogy a hm…művészfilm egyik főszereplője milliókat kapott pályázati forrásokból. – Pfűűű, öcsém! Mire? Narancssárga ötven árnyalata? Egészséges családi életre nevelés? Svédtorna népszerűsítése? Mire? –
Még ezt teregeti ki az ismeretlen – dehogy ismeretlen! Ezrek kereshetik már a kormányzat részéről. Ezrek, őrjöngve! – író, nem a budapesti nagyhalakét. Még nem! De mégis, ez az egész, a maga hányinger módján, az okádék Orbán-kurzusról, egy gusztustalan, áporodott, beteg világról rángatja le a leplet!
Nesze neked keresztény szabadság! ITT VAN, EZ AZ! “A régi vágású kereszténydemokrácia”!
Utóirat: Üzenem azoknak a kedves kollégáknak, akik számonkérnek, hogy személyes harcom van a diktatúrával, annak helytartóival szemben. IGAZATOK VAN! AZ VAN! Szomorú, hogy nektek nincs! “Ezekkel”, gazemberekkel nem lehet, nem fogok arról vitázni, mennyi járdát kell megépíteni. A szabadságunkat kell visszaszerezni. Végre egy normális világot kell a romokon, az alapoktól felépíteni. Nélkülük, Borkaiék, Kósáék, Pappék nélkül!
MEG FOGJUK TENNI!