Propaganda: Tarantino Moszkvában

Posted by


Inna Szergejevna

Minden művészeti ág közül számunkra a film a legfontosabb” – Lenin
Tarantino megérkezett Moszkvába. Reggel a szokásos kulturális programok, aztán a szintén szokásos fürdő, vodka, áldozás borral és szent ostyával, drága kurvák a sztriptízbárból a szertartásra, erotikus táncok jó sok twerköléssel, batiszkáffal le a tengerfenékre, a kozák énekkar meg a buranovói nagymamák asszonykórusának dalai. Énekeltek a Metallica nótáiból meg a néhai Viktor Coj Kino együttesének „Változást követel a szívünk” szerzeményét is előadták, virágot helyeztek el Sztálin emlékművénél, majd zárt megbeszélést tartottak a Kremlben. A kulturális miniszter némi torokköszörülés után kibökte.
-Kedves Kventin Dzsemorovics. Örömünkre szolgál, hogy a hazánkban üdvözölhetjük. Van egy ajánlatunk, ezt még Oliver Sztoun meg maga Bondarcsuk sem tudta visszautasítani.
-Ki a tököm az az Oliver Stone?
-A picsába a részletekkel! A helyzet az, hogy országunkban a helyzet… bizonytalan, és ahogy jól tudjuk, a legfontosabb művészet számunkra a film. Az embereknek lelkesítő sztorik kellenek, a hazáról, a régmúlt hőseiről, fénylő csillagairól, akikről példát vehetnek. Úgy döntöttünk, hogy kell egy hazafias-politikai blokbasztyer Oroszország megmentőjéről. A címe „Putyin, a viharban született”. A legfőbb főparancsnok regnálásának huszadik évfordulójára világszínvonalú remekművet kell alkotni. A forgatókönyv készen van, mindent biztosítunk. Vállalja?
Milyen forgatókönyv? – kérdezte Tarantino feszülten
„A Szent Oroszhon, megpróbálunk a térdünkről a talpunkra állni, de hazánk ellenségei ezt nem akarják. Szinte már csak napjaink vannak hátra, hogy a világ három legerősebb gazdaságának egyikévé váljunk. De a satrapák nem alszanak.
Első jelenet: egyszerű, vonzó orosz űrhajósnő az űrből látja, hogy orosz egyenruhába öltözött ukránok a saját területüket lövik és bombázzák, miközben azt üvöltik: hogy „Éljen Ukrajna, dicsőség Ukrajnának”. A narrátor hangja: Ezekben az időkben Oroszország ellen bevetettek mindent, mindennapos provokációkat, az ellenség megtévesztő rágalmakat szór ránk, a szankcióknak megvannak a maguk mocskos következményei.
A következő képen csíkos-csillagos zászlójukba burkolózva betörnek a határainkon legfőbb ellenségeink, az amerikaiak. A bakancsukra kecskekörmöket erősítettek álcázásul, a Pentagon görényei össze akarják zavarni a nyomokat. A tajga sűrűjében titokban találkoznak Navalnijjal, átadnak neki 217 dollárt és az összeesküvők elfojtott hangján suttogják: Aljosa, kedves, felvettük a lányodat a Stanfordra? Felvettük! Tudsz te Moszkvában rendetlenséget szervezni, hogy hiteltelenítsd a ma élő legtisztességesebb, legnagyobb városvezetőt, Szobjanyint?
Navalnij értetlenül elvigyorodik, 217 dollár kevés, több kell, a bűntársaimmal megrendítjük a rendszert, de a félrevezetett ifjúságot fel kell ráznunk, ki kell vinnünk a terekre, bunkókkal, éhségsztrájkot hirdetünk; ez többe kerül. Az amerikaiak összevonják a szemöldöküket, előveszik a pénzt, és azt mondják: a fenébe veled, fogd, kapsz állampolgárságot, falábat kapsz ingyen, káromkodó papagájt és fekete jelet. Elviszünk a McDonaldsba. Az a lényeg, hogy szétverjük Oroszországot, különben újjászületik a hamvaiból, nem lesz nyugalmunk tőle, Majdan kell nekünk, olyan, mint amilyet Ukrajnában csináltunk, hozunk nektek süteményt meg felgyújtható autógumikat. Kezet fognak. A kamera Navalnij arcát mutatja közelről, ördögi vigyor rajta, éppen most adta el a hazáját, a mocsok.
Harmadik kép: a külföldi ellenségeink körben a határaink mentén radioaktív hulladéktárolókat építenek, üdvözült pofával szarják tele a folyóinkat, szétszórják a polietilén zacskókat és PET-palackokat, mérgezik a levegőt, kivágják az egész erdőt a Loszinnij-szigeten, környezeti katasztrófa szélére sodorják a hazát és előrevetítik az armageddont.
Negyedik kép: angol szodomiták, akik bosszút akarnak állni rajtunk a novicsokért*, összevissza kefélik egymást Jekatyerinburg központi parkjában, ragasztót szipuznak, gyerekeket rontanak meg, és a szent földünkön megépítendő templomok, dómok létrehozása  ellen agitálnak. Az orosz gárda tagjai és érdemdús orosz színművészek a papokkal vállvetve harcolnak a téren a sátánista buzikkal, akik akadályozzák a hatvanötödik székesegyház megépítését. Felülről nézi mindezt a Jóisten, elámulva a szemét rendbontók ellen harcoló  izmos és bátor gárdisták félelmet nem ismerő eltökéltségén.
Ötödik kép: a kínaiak feldúlják Szibériát. Szörnyű dolgokat kiabálnak a maguk kínai nyelvén, benzint locsolnak az orosz tajga nyírfáira, mefisztói vigyor ül az arcukon, égő gyufákat hajigálnak szét, gúnyolódnak, a nemi szervüket meg Hszi Csin-ping portréját mutogatják a kamerának, és kifacsart orosz nyelven gajdolnak, mint a részeg fasiszták: „Nincs aki a nyírfát kifaragja, dúli-dúli kifaragja”**.
Hatodik kép: az átkozott Elon Musk marslakók segítségével lecsúzlizza a műholdjainkat, belepisál a rakétáink hajtóanyagába, ahogy Obama a lépcsőházban csinálta, és felírja a űrrepülés-irányítási központ falára, hogy „Rogozin hülye!”.
És akkor vihar, csapkodó villámok, a felhők megnyílnak és a mélyből a batiszkáfon felbukkan a Cár, és üvölti: Ééééééééén, a sárkányok apja!
A jogarával szétk*rja az ellenséget, eloltja a tüzeket és a nép védelmére kel, megvédi az országot az elkerülhetetlen katasztrófától.”

Tarantino abbahagyta a fehér por felszippantását, mélyen a miniszter szemébe nézett és némán kérdezte:
_ Mi a faszom?
– A honoráriuma egyenlő az USA katonai költségvetésének háromszorosával, Roldugin egyik csellóját is árverésre bocsátjuk, úgyis a nehéz napokra tettük félre. A főszerepben DiCaprio, vele már megállapodtunk. A forgatás hétfőn kezdődik a Csulimi területen.

Megjelent az orosz mayday.rocks oldalon

Fordította M.Lengyel László