A művészet akadémiája

Posted by

Toadwart66

Fekete György (83) nem hiszem, hogy valaha is reménykedett volna abban, hogy aggkorára – a XXI. század második évtizedében – ő lesz a NER Mihail Andrejevics Szuszlovja (†79). Révai József kommunista politikusnak, írónak, a Rákosi-korszak meghatározó kultúrpolitikusának és ideológusának is mindössze 60 év adatott meg, nem pedig 83, + még valamennyi. Nem volt annyi ideje, hogy túlságosan nagy kárt okozzon a magyar kultúrában. (Az általában nem is hagyja magát.) Fekete polgártárs azonban már 2011 óta intenzíven foglakozik a rombolással, teszi mindezt meglehetősen nagy buzgalommal és hatalmas anyagi háttérrel. Az MMA az idén bemondásra 7,2 milliárd forintot kap, ezenkívül 10,5 milliárdot arra, hogy ne kutassanak semmit, egy kisvárosnyi ingatlant, plusz egyéb csecsebecséket, amiről még nem is értesültek. Mindez Fekete György küldetéstudatával és elszántságával társítva felér Budapest kíméletlen ostromával. Határozottan kezd kirajzolódni az a kormányzati stratégia, hogy költsünk el irgalmatlanul sok pénzt, de úgy, hogy annak ne legyen semmi értelme.

„A mintegy 250 rendes és 50 levelező tagból a közgyűlésen 194 művész művész jelent meg, s a napirendi pontokkal kapcsolatban egyikük sem tett fel kérdést, senki sem szólt hozzá semmihez.”

Vita nélkül megtartani egy közgyűlést, majd sebtiben 100 százalékos hatékonysággal megszavazni mindent, amit csak elébük tolnak, arra utalt, hogy a megjelent 190 művészt leginkább az ingyen büfé művészi értékei és az italválaszték érdekelhette. Ezt persze senkinek sem lehet a szemére vetni. Aki vett már részt ilyen tét nélküli, de jó drága összejövetelen, az tudja: nem árt ilyenkor a szemfülesség és a gyorsaság. Az sem valószínű, hogy Fekete és Kucsera urak elképesztő és csodálatos kalandjai nagyon lázba hozták volna a jelenlévőket. Havi 230 ezer forintos, biztos apanázzsal bárkinek érdemes tökéletesen hülyének tettetnie magát, főleg abban az esetben, ha közben a hívogatóan csábító ételek bőséges választékára gondol. A kérdések még el sem hangzottak, máris teljes egészében az igenek győztek. A többi lelkes csámcsogás. Az MMA tagságának első kritériuma az volt, hogy az MMA nem a fiatal tehetségek szervezete. Ez szerencsére Fekete Györgyre semmilyen szempontból nem vonatkozik.
Ettől a rendkívül népes társaságtól nem kell semmiféle művészeti kezdeményezést, illetve forradalmat várni. A digitális kultúráról a nagy részük valószínűleg annyit tud, hogy bezzeg az ő idejükben ilyesmi nem is volt. Simán kilépnének egy alkalmazásból mentés nélkül, ha nagyon megijesztenék őket, illetve ha nem lenne a közelükben egy 3 év feletti unoka.
A jól fizetett akadémikusoknak némi újságolvasáson és a napi egészségügyi sétán kívül nem kell semmit sem csinálniuk. Ha jutalomból megrendelnek tőlük valamit, azt önzetlenül, de jó pénzért elkészítik. Például ha hirtelen szükség lenne a Hősök Terén egy 4 méter magas „My Little Táltos”-ra, legfeljebb azt kérdeznék, hogy milyen színű legyen: világoskék-e vagy a szokásos rózsaszín?
A testület szellemi tunyaságát mi sem jellemzi jobban annál, minthogy rezzenéstelen arccal végighallgatták Pap Gábor (77) zavaros előadását a hamis bálványokról, azaz a Nobel-díjról, az Oscar-díjról, az igazi táltosokról, a rájuk csorgó trágyaléről, és a boszorkányokról. Könyves Kálmán neve az utóbbiakkal kapcsolatban nem került szóba. Pap Gábor, aki valaha művészettörténész volt, azt találta ki, hogy a Szent Korona tulajdonképpen egy adó-vevő készülék. A kereszt nem Jézus Krisztus szenvedésére utal, mindössze egy közönséges antennáról van szó. A „csüngők” energiahullámokat vezetnek annak az agykérgébe, akinek a koronát a fejébe nyomják. A magyar Szent Korona tehát egy „üdvtörténeti jelentőségű eszköz”, amivel a páciens közvetlen kapcsolatot képes létesíteni a magyarok Égi-Királynőjével, Szűz-Máriával.
Rendkívül praktikus találmányról van tehát szó, amiben talán még egy 300 Mbit/s-os WI-FI adapter is található. Természetesen a sötét erők soha nem nyughatnak. A judeo-krisztián feketemágia boszorkányai megpróbálták az eszközt meghekkelni. Ez azonban szerencsére nem sikerült (szemben a korona ellopásával, amit viszont többször is végrehajtottak – az ilyenkor vajon miért nem jelzett?!), így Szűz Mária ma is le tudja sugározni a védőenergiákat. Pap akadémikus szerint: „Az történik az országgal, ami a Szent Koronával; aki a Korona ügyében tisztán lát, az a Kárpát-medence összes ügyében tisztán lát”. (Valakik átprogramoznák a Szent Koronát)
Pap akadémikus arról is meg van győződve, hogy a perui Nazca-vonalak magyar népművészeti alkotások. Amerika felfedezése ezek szerint mindössze csak aljas koholmány, valamiféle judeo-krisztián ármánykodás. Egy közönséges országban az ilyen szép és tartalmas előadás után az illetőt azonnal szakszerű pszichiátriai ellátásban létesítenék, nehogy kárt okozzon magában vagy a környezetében. Az MMA közgyűlésén ezzel szemben mindössze egy életműdíjjal díjazták a produkciót. Pap Gábor szavait hatalmas taps és ováció fogadta. Talán célszerű lenne az MMA közgyűléseit a későbbiekben egy pszichiátriai kongresszussal összekötni. A Szent Koronát azonban valahogy mégiscsak átprogramozhatták, mivel nem valószínű, hogy Mária, a Magyarok Anyja pusztán szórakozásból ekkora hülyeségeket képes lenne lesugározni a Földre. Nem ilyennek ismertük meg őt.
Fekete György ezenkívül megrótta a magyar médiumokat, amiért azok azt terjesztik, az Akadémia nem végez érdemi munkát. Ez azonban azért hangzik furcsán, mert hiszen a hazai médiumok döntő része régóta baráti tulajdonban van.
Kívülről nézve az MMA-val ráadásul nem az a legfőbb gond, hogy nem csinál semmit, hanem pont az, hogy rendkívül aktív. A tevékenységük nagyrészt hatalmas pénzösszegek osztogatásából, és a független művészek, illetve folyóiratok, kiállítások, kulturális rendezvények ellehetetlenítéséből áll. Ha nem végeznének semmiféle érdemi munkát, jobban mondva az égvilágon semmit sem csinálnának, az a magyar művészeti élet szempontjából rendkívül áldásos lenne.
Hogy ezt a rendkívül drága és kártékony művészeti terrorszervezetet hogyan lehet egyszer majd a magyar közéletből eltávolítani, az ma még kérdéses. Csak reménykedni lehet abban, hogy Pap akadémikus buzgó ezoterikus kutakodásai közepette nem akadt rá a Szent Grálra, mivel ebben az esetben a tagság halhatatlanná válik. Nem művészileg: tényszerűen.

nemgogol.blog.hu