Sznobok

Posted by

Serényi Péter

A lichtensteini Vaduz kiverte a Videoton-Vidi-Mol-Fehérvár együttesét a Eurolíga kupából. Olvasom a nem túl – de mondhatnám azt is, hogy egyáltalán nem – meglepően kritikus kommenteket a mai focis fekete csütörtökkel kapcsolatban és…
nem értem!
A jogos kritikák zöme úgy elmélkedik, hogy „bravó magyar foci”, meg „újra beárazták a magyar focit”, stb., stb., pedig…
A búcsúzó 3 honi csapatban 45 játékos lépett pályára, közülük – húztam szorgosan a strigulákat – 20 volt a vendégmunkás, 2 kettős állampolgár, tehát… kb. a leégők felének, azon túl, hogy kis hazánkban keresik degeszre magukat, vajmi kevés köze van a magyar labdarúgáshoz!
Mit gondoltok: nélkülük (még) szarabbak lennénk???

Szerényen számolva is eléldegélhetnék hetekig itt azon évődve, hogy ki és mit nyilatkozott a mai El-meccsek után, de…
A tuti nyerő nálam a Vaduz trénere, Mario Frick, aki elképesztő jólneveltséggel selyempapírba csomagolta a véleményét, amikor kijelentette a kiütött ellenfél primadonnáiról, hogy „Nem láttam még olyan „sznob” csapatot, mint a Fehérvár.” (csak zárójelben: bármiben lefogadom, hogy azt a bizonyos kulcsszót nem ő tette idézőjelbe, hanem a tudósító, Pietsch Tibi!!!)
És ezek után… na hogyan reagált erre az indolensek, nagyképűek, túlfizetettek (lefordítottam a magam módján a sznobot…) edzője? íme: „Könnyű ezt mondani ilyenkor… Ha esetleg így viselkedtek, az nem az ő hibájuk, hanem az enyém.”
ehhez már végképp nem tudok mit hozzáfűzni ezen a kései órán..