Takaró és a zsidó lapocska

Posted by

Lendvai Ildikó
Most nincs kedvem megkeresni a dolog komikus oldalát. Talán nincs is neki. Mert azt már megszoktam, hogy olykor eszelős őrültek, szervilis majmok kerülnek fontos intézmények élére, keressék dögire magukat, legyenek boldogok. De hogy stupid, mániás figurák, rögeszmés barmok kezére adják a gyerekeinket, az sok. El a kezekkel az unokáimtól! Úgy kezdődött (dehogy kezdődött, folytatódott!), hogy Takaró Mihály szélsőjobboldali irodalomtörténészt bízták meg azzal, ellenőrizze a Nemzeti Alaptantervet, elég hazafias-e. Ő az, aki kis zsidó lapocskának minősítette a Nyugatot, Spiró György esetében pedig kétségbe vonta, egyáltalán embernek nevezhető-e. Most a komáromi nyári egyetemen közölte, hogy Esterházy Péter kultúraromboló, tehát nem kell tanítani.
Előzőleg már megvonták a tanároktól a szabad tankönyvválasztás lehetőségét. Pár napja egy törvénymódosítással elérték, hogy az se menthesse ki a gyerekét a NAT és a hivatalos oktatás elől, aki esetleg meg tudná tenni. Amúgy sem voltak sokan.
Ha valakinek nem tetszik a Takaró által hazafiasított tananyag, forduljon talán a miniszterhez, aki éppen az ősmagyar kutatásban éli ki hóbortjait, és a tízparancsolattal gyógyítana. A kör bezárult.
Takaró egyébként az előadásában azt is mondta: “szinte irracionális, hogy egy ilyen kis lélekszámú nép fennmaradt”.
Ahogy elnézem őt, hát tényleg.

Illusztráció: Pápai Gábor, Népszava