Deutsch Tamás ülve maradt

Posted by

A Hungarian Spectrum című amerikai lap erősen kétli, hogy a valóságot mondja a Fidesz, a magyar kormánymédia, amikor arról beszél, hogy az Európai Parlament szavazásán a Fidesz európai képviselői Ursula von der Leyenre adták volna a szavazatukat, ahogy állítják. Az Európai Bizottság volt elnöke 15 szavazattal kevesebbet kapott, mint azt előre gondolták a Néppártban. A Fidesznek 13 képviselője van, és az RMDSZ két küldöttével együtt ez 15.
Árulkodó az is, hogy Deutsch Tamás ülve maradt a helyén, amikor az Európai Néppárt képviselői felállva tapsolták meg Ursula von der Leyent beszéde után. Deutsch nem arról ismert, hogy „ő a legélesebb kés a fiókban” – fogalmaz a lap. Valószínűleg ő még úgy tudta, a Fidesz (akárcsak ő) nem szavazott az új elnökre. Aztán kapta az új ukázt, fusson gratulálni az elsők között.
A szavazás titkos. Sohase tudjuk meg, hogy a magyar kormánypárt képviselői valójában kire adták le a voksaikat. Megértem, ha Ursula von der Leyen személye, politikai hozzáállása nem tetszik – írja a Hungarian Spectrum cikkírója. – Zavar azonban az a hazugság. Ha kiderül, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői von Leyen ellen szavaztak, soha nem lehet őket visszavenni az EPP-be. De ha azt állítják, hogy az új elnök választásában kulcsfontosságúak voltak a szavazataik és követték a parlamenti fegyelmet, akkor nyomást gyakorolhatnak Néppártra, az új elnökre, hogy jutalmazza őket. De ne feledjük Deutsch Tamás ülve maradt.