Vasárnapi cikk: Falatka

Posted by

Illyés Károly

Férfivá serdülésem első időszakában először meglepetten, majd kíváncsian szemléltem, ahogy a lányok a tusolás vagy fürdés után kapásból felvették az imádni való intim ruhadarabkát, a bugyit. Végül a kíváncsiság győzött.
– Drágám, miért vesződsz vele, hiszen tisztálkodás után repülőstarttal ugrunk fejest az ágyikóba. Mi az ördögért veszed fel azt a falatkát?
– Charlie, azért vesszük fel a bugyikát, hogy levehessétek! 
Ezek a nők!
Persze a falatka nem volt mindig falatka. Valósággal sokkolt, amikor először hámoztam ki ruhájából egy, akkor még szovjet leányt. Alul combközépig, felül köldökig érő, lehetetlen valami. Nem csak kedvlohasztó ruhadarabbal szembesültem. Nyikhaj korom ellenére igencsak össze kellett szedni magam, hogy teljesíteni tudjak. Azért volt oly bombasztikus, mert a hatvanas évek végén, ha más nem is, de a divat az bizony beóvakodott a nyugati világtól elzárt hazánkba. És a magyar lányok éltek a divat biztosította szabadsággal.
Az az átok ruhadarab mindenkor meghatározta értékrendünket. Háborúkat indítottak, nyertek meg és veszítettek el a csipkés kis haszontalanság miatt. Rabja minden ember, hiszen nem szól másról, mint a szexről. A modernkori bugyi első sikere a párizsi kánkántáncosokhoz fűződik, bomlottak a férfiak a szoknya alól kivillanó fekete-vörös bugyikért.
Éva a fügefalevelet azért kapta, hogy soha többé ne lehessen meztelen, meztelenül szabad. Istennek hála, vagy ellenére (?) jelen korban a nők már nem tűrnek semmiféle korlátozást. A bikini vízválasztó volt. Brigitte Bardot bátorsága, hogy egyedül a modellek közül kimert állni a csöppnyi fürdőruhában a közönség elé, meghatározta a ruhadarab karrierjét. Azóta a női bugyik akkorák, amekkorának lenniük kell. Zsebkendőnyi, féltenyérnyi, ki mivel méri. A bugyika egyre csak megy össze a nők kedvére, a férfiak örömére. Bár… nekik tök mindegy. Lehet az sima, fodros, csipkés vagy tanga, ők úgyis csak levenni akarják. Mégis odavannak érte. Hát persze, ami nem látható az izgi, de csak akkor, ha látjuk, ami takarja. A sejtés, a sejtetés a szex, illetve a még izgalmasabb erotika alapja, na!