Ez nem tetszik

Posted by

Székely Ferenc
Ez itt most nagyon-nagyon nem tetszik.
Az Európai Parlament tisztségviselőinek megválasztása titkos szavazással történik, de Dobrev Klára sietett megnyugtatni híveit, hogy nem szavazta meg Járóka Lívia fideszes EP-képviselő alelnökké választását. A kutyát se érdekelte, nem is kérdezték, mégis szükségét érezte, hogy megossza velünk ezt az indiszkrét információt.
Hasonlóan nyilvánult meg a Momentum képviselőnője is, aki olyan magasra hágott a hülyeség létráján, hogy szerinte a parlament nem is tudta, hogy Járóka fideszes, mert különben nem szavazták volna meg. Miközben Jóska bácsi Bázakerettyén is 30 másodperc alatt meg tudja állapítani, hogy egy EP-képviselő melyik párt küldötte. Tehát a Momentumos fiatalasszony szerint az Európai Parlament a félrevezethető degeneráltak gyülekezete, ami nem egy túl erős kezdés részéről, mert nagyokat fog nézni.Az én – talán ósdi – felfogásom szerint az Unió egy olyan rendszer, amiben az egyes országokat képviselő küldöttek nem saját magukkal hadakoznak, hanem a népük érdekeit igyekeznek megjeleníteni. Esetünkben Magyarországét.
Patetikus patrióta ömlengés, viszont igaz. Tehát nem a kormányét, nem a pártokét, hanem az itt élő polgárokét, úgy együtt. Glasszékesztyűben és/vagy befogott orral, de akkor is. Ez a meló neve. Ezért vannak ott, és nem itt.
Emlékszem, hogy amikor Írország felvétele került napirendre, a Zöld Sziget belpolitikailag olyan megosztott és szétesett volt, mint a márciusi beigli. Viszont kötöttek egy megállapodást, hogy kifelé a legteljesebb együttműködést gyakorolják, és bekaszálnak mindent, ami bekaszálható —> az ország javára. Meg is lett az eredménye: Európa segglyukából, ahol a 20. század elején még éhhalál tombolt és milliók vándoroltak ki Amerikába, mára egy virágzó és sikeres ország lett.
Fel nem foghatom, hogy ebben mi a nehéz. Kellene talán rajzolni egy folyamatábrát?