Ursula, akiről hallunk még

Posted by

Székely Ferenc
Miután túlestünk az irreális találgatások heveny szakaszán (Timmermans, Weber, Vestager), mintha kezdene látszani a megoldás, és ha ez így lesz, akkor megint az derülne ki, hogy Angela Merkel még mindig a legravaszabb játékos az egész társaságban, és teszetoszasága csak trükk volt (én is beugrottam ennek a látszatnak, pedig alapismeret, hogy egy politikusnő minél idősebb, annál jobb).
Miután megfuttatta és hagyta befürödni az összes lehetséges wanabe nevet, előszedte legesleghűségesebb és legeslegkipróbáltabb bizalmasát és politikai társát, URSULA VON DER LEYEN német védelmi minisztert, aki összes eddigi kormányának tagja volt, és aki 1990 óta a CDU tagja.
Update:
Ursula von der Leyen német védelmi minisztert javasolták az Európai Unió állam- és kormányfői Jean-Claude Juncker utódjának. Az EU kül-, és biztonságpolitikai főképviselőjének Josep Borrell spanyol külügyminisztert jelölték, az Európai Központi Bank elnöke Christine Lagarde lehet. Charles Michel volt belga miniszterelnököt pedig a tagállamok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács élére választották. Az Európai Parlament elnöki címére javaslatot hivatalosan nem tesznek most a tagállamok, arról szerdán reggel dönthet a Strasbourgban ülésező testület.