VOLT, az átnevelőfesztivál?

Posted by

A VOLT fesztiválra is beszivárgott már a kormánypropaganda, ezért lassan elmondható, hogy az, aki egy Orbán, de legalábbis fidesztől mentes napot szeretne eltölteni valahol az országban, egyre nehezebben teheti meg, hiszen úton-útfélen előbukkan egy Schmidt Mária, vagy Rogán Antal által fémjelzett propagandaplakát, dal, bejátszás. De nem elég, hogy már az utcán és fesztiválokon sincs biztonságban az, aki menekülne a hiterli Németországot megszégyenítő agymosás elől, már a balatoni kempingekben vagy a budapesti szállókban sem érezheti magát biztonságban, hiszen a nagytestvér lát mindent. Teljes agybaj van országos szinten, amire lassan már tényleg szavunk sem marad, hiszen talán még 5-10 évvel ezelőtt sem gondolta volna senki, hogy egyszer ide jutunk.
Természetesen emögött is Schmidt Mária és a rendszerváltás 30 éves évfordulója áll, amiről lépten-nyomon meg kell emlékezni, mégpedig úgy, hogy Orbán Viktort helyezzük a középpontba. Hiszen – mint az a kormány kommunikációjából egyre inkább kiderül-, Orbán nélkül ma még mindig a Szovjetúnió részei lennénk, hiszen ő volt az, aki megmondta a hazánkban állomásozó szovejeteknek, hogy lehet eltakarodni az országból. Hogy ennek a valósághoz semmi köze nincs? Schmidt Máriát ez korábban sem érdekelte, elég csak Dózsa László ügyére gondolni, amiben a mai napig kiáll a saját igazáért annak ellenére is, hogy nincs már szinte szakértő Magyarországon, aki ne cáfolta volna meg eszetlen baromságait. Tehát ha már erről a kormánymédia nem számol be, ismételjük csak meg itt is, azok számára, akik ezzel talán nincsenek tisztában:
“Volt egy megállapodás is, hogy miről nem beszélünk – a szovjet csapatok kivonásáról, mert ez akkorra már eldöntött volt –, de Orbán Viktor ezt felrúgta. Előttem van, ahogy beszél, illetve az is, hogy mennyire könnyen túltette magát a korábbi megállapodáson. – Iványi Gábor a HVG-nek.”
Orbán azonban az íratlan szabályokat már akkor is semmibe vette, mint ahogy teszi azt azóta is töretlenül. Egy dolog volt fontos számára azon a 89-es napon, hogy rá emlékezzenek az emberek, tőle legyen hangos a sajtó. Hogy ehhez Nagy Imre újratemetését használta fel? Őt ez már akkor sem érdekelte, hiszen az erkölcstelenség számára fontos erény, nem pedig negatív tulajdonság. De visszatérve a VOLT fesztiválra, a videón is hallható bejátszást a fesztiválra kilátogató több tízezer fiatal a fellépések közötti szünetekben 7-8 percenként élvezheti a kihelyezett óriáskivetítőkön. Hogy mi az oka annak, hogy a VOLT belement egy ilyenbe? Lássuk a szervezők Indexnek adott válaszát:
“Megállapodásuk van a Terror Házával, a 30 évvel ezelőtti eseményekre.” Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke elmondta, hogy a különböző filmek, bejátszások „az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel”, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem.”
Már csak az érdekelne, hogy egy zenei fesztiválon vajon mi a büdös jóisten keresnivalója van egy Schmidt Mária-féle, Orbánt éltető kampányvideónak? Persze, mint látjuk, van az a pénz, de ez akkor is már egy olyan színvonal, ami még idehaza is botrányos. Mi lesz a kormány következő lépése, az óvodáktól kezdve, egészen a gimnáziumokig “megemlékező” prospektusokat fognak osztogatni a nemzet fiataljainak, amiben bővebben is kifejtik, hogy miért Orbán Viktor a 20. század legnagyobb hőse? A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy ezt most még viccként említi meg az ember, de már akár jövőre is a valóság részévé válhat. Ki gondolta ugyanis, akár 10 évvel ezelőtt is, hogy ma egy ilyen országban fogunk élni, ahol a demokráciának már a nyomait sem lehet felfedezni?

A Kolozsvári Szalonna megmagyarázta, miért hazug kormányzati  propaganda mindez