K. und K. und K.

Posted by

Hell István
Szerintem is hibát követett el Karácsony Gergő, amikor Tiborcz-adónak nevezte a félmilliárd forintnál nagyobb értékű ingatlanok megadóztatását. Abban egyetértek vele, hogy a csillagászati értékű LEGÁLIS ingatlanokat megadóztatni – a közteher-viselés és a legszegényebbekkel való társadalmi szolidaritás szellemében – nagyon is helyes dolog, és az is dicséretes, hogy a befolyt pénzen a fővárosi lakáshelyzeten javítana például önkormányzati szociális bérlakások építése révén.
Súlyos hiba volna azonban a korrupcióval szerzett, lopott, tehát ILLEGÁLIS Tiborcz-vagyon megadóztatása, mert ezzel egyenértékűvé tenné a lopott pénzt a becsületes úton megszerzettel. A lopott pénzen épített, vagy vásárolt ingatlan nem legális vagyon. A bűncselekmény révén szerzett vagyont el kell kobozni, és az elkövetőket is bírói úton kell felelősségre vonni. Jó volna, ha KG is egyértelművé tenné ezt, mégpedig minél előbb. Mielőtt késő lesz. Ne legalizáljuk a bűnelkövetőt!
Csakhogy van itt egy ennél is súlyosabb ügy: az ellenzéki jelöltek versenye. Óvakodjunk attól, hogy túlságosan is egymásra haragítsuk az ellenzéki választókat, vagy a hibákat felnagyítva túlságosan is szembeállítsuk egymással a jelölteket. Legyen vita, vegyük észre a magunk és egymás érdemeit és hibáit is, bizonyítsuk, hogy mi jobbak vagyunk, de a vita ne forduljon át vádaskodásba.
Amennyire sejteni lehet, az elsőség kérdése az előválasztáson Kálmán és Karácsony között dől majd el, de mindhármuknak – Kerpel-Fronius Gábornak is – gondolniuk kell arra, hogy az előválasztás után a győztes kezét kell együtt felemelniük. És ősszel már a mostani győztes mellett kell kampányolniuk. Ennél fontosabb nincs.

Egymás nyírása életveszélyes.