Ki az a Kerpel-Fronius Gábor?

Posted by

A B1 Blog a budapesti főpolgármester-választással foglalkozik. Az LMP és a Jobbik vasárnapi összeomlásából elsőre azt lehetett gondolni, hogy Karácsony Gergelynek jó az eredmény, míg Puzsér Róbertnek és Tarlós Istvánnak rosszMert Puzsérnek megszűnt a hátországa. Tarlósnak így egyetlen érdemi ellenzéki jelölttel – úgy tűnt – Karácsonnyal kell szembenéznie a fővárosban, ahol 60%-os az ellenzéki szavazók dominanciája. Most kiderült, hogy Karácsonynak is rossz, mert újabb riválist kapott, akit le kell győznie az ellenzéki előválasztáson. A Momentum Mozgalom ugyanis bejelentette, saját főpolgármester-jelöltet – vagy inkább jelölt-jelöltet – állít.
A B1 Blog információi szerint  a Momentum elnöksége azt javasolja, Kerpel-Fronius Gábort indítsák. Az elnökség javaslatát vasárnap a küldöttgyűlésnek is jó kell hagynia. Ha a javaslatot elfogadják, Kerpel-Fronius összeméri erejét Karácsony Gergellyel az előválasztáson.
Ki az a Kerpel-Fronius Gábor?
Mutatkozzon be maga. Van remény! című cikkében a következőt írta januárban a politikusi multjáról:
52 éves vagyok, cégtulajdonos, rendszerszervező és projektvezető. Négy felnőtt gyerek apja. Mit keresek mégis a Momentumban? Elsősorban egyfajta adósságot törlesztek. Ahhoz a generációhoz tartozom, amely a rendszerváltás idején volt fiatal felnőtt, amikor szinte korlátlannak tűntek a lehetőségek, és biztosak voltunk abban, hogy végre olyan országot csinálunk, amilyet akarunk. Hogy kihozzuk magunkból és az országból a lehető legjobbat.
Adósságot törlesztek, mert a rendszerváltás után figyeltem a családomra, figyeltem szakmámra, a cégemre – de miközben szenvedélyes újságolvasó voltam és vagyok, nem vettem részt semmilyen formában a közügyek intézésében. Régóta érzem, hogy az ország rossz irányba halad, ennek ilyen-olyan formában hangot is adtam többször – de a facebook-dühöngésen nagyon ritkán jutottam túl. Ezért felelősnek érzem magam abban, hogy az ország ide jutott.
A Nolimpia-kampány során láttam meg a Momentumban azt a közösséget, amely az igazában bízva, akár népszerűtlen véleményt is vállalva lép a nyilvánosság elé. Egyúttal olyan szervezeti keretet is, amelynek céljaival 70%-ig maradéktalanul egyetértek, a maradék 30%-ban pedig nincs olyan, amely számomra kizárná az együttműködést. Olyan szervezeti keretet, amely reményt ad arra, hogy a befektetett munka nagy hatékonysággal hasznosul.
A választások előtt leginkább aktivistaként támogattam a Momentum munkáját – szórólapozással, kopogtatással, ajánlásgyűjtéssel, pultozással. Április 8. éjszaka, az egyik pillanatról a másikra narancssárgába borult ország látványa egyszerre ejtett kétségbe és fokozta az elszántságomat. Akkor határoztam el, hogy nagyobb szerepet vállalok.Azóta a XIII. kerületi szervezet elnökeként és a Küldöttgyűlés tagjaként próbálom elősegíteni a Momentum sikerét az ország sikeresebb jövője és boldogsága érdekében.
Miért csatlakoztam a Momentumhoz? Azért, mert fontosnak tartom a politikai kultúraváltást.Azért, mert fontosnak tartom a magyar politikát egyre beláthatatlanabb mélységekbe vezető szekértábor-logika meghaladását. Azért, mert fontosnak tartom Magyarország euroatlanti elkötelezettségét. Fontosnak tartom, hogy Magyarország a hibáit önkritikusan javító, egyre erősebb EU konstruktív tagja legyen. Azért, mert fontosnak tartom a teljesítményelvűséget és a versenyt, de azt is, hogy megfelelő oktatással és célzott szolgáltatásokkal segítsünk azoknak, akik hátránnyal indulnak a versenyben.Azért, mert fontosnak tartom, hogy olyan országot alakítsunk ki, amely nem félelemmel, hanem kihívásként, a megújulás lehetőségeként tekint a jövőre, amely a problémáira innovatív megoldásokkal reagál, amely nem gátolja, hanem éppen hozzásegíti a polgárait a bennük rejlő lehetőségek kibontakoztatásához. Azért, mert fontosnak tartom, hogy olyan országot alakítsunk ki, ahonnan nem KELL elmenni, de ahova érdemes hazajönni.
Azért fogok elkötelezetten tevékenykedni, hogy Magyarország a korábbinál sokkal jobban megtalálja a helyét egy ERŐS, JÖVŐBE TEKINTŐ és ÖSSZETARTÓ Európában.

sp