Őrizzük meg az ellenzék egységét

Posted by

Márky-Zay Péter
Többekhez hasonlóan én is tartok attól, hogy a vasárnapi EP-választási eredmények után a számos városban már létrejött megállapodásokat a most jól szereplő pártok felrúgják, és egyébként logikusan maguknak követelik a polgármester-jelöltséget vagy az eddiginél több képviselői helyet. Éppen ezért hívtam fel hétfőn a figyelmet arra, hogy az eredmények nem egyes pártok országos megerősödését, hanem egy-egy jelölt kiválóságát és a taktikai szavazók igen nagy számát mutatják – amivel nem szeretném kisebbíteni a sikeres pártok örömét vagy akár a most rosszabbul szereplők jogos önkritikáját.
Rendkívül megnyugtatóak éppen ezért Gyurcsány Ferenc hét eleji bölcs nyilatkozatai, amikben a már létrejött megegyezések megerősítésére és nem felrúgására buzdít, ezt a tanácsot kérem minden város, település fontolja meg bölcsen – ha a Fideszen és a szavazók megosztására általuk szponzorált Mi Hazánkon és kisebb kamupártokon, álcivil szervezeteken kívül több ismert ellenzéki jelölt is lesz, az a Fidesz hatalmon maradását eredményezheti még ott is, ahol az ellenzék többségben van.
Ezért fontos, hogy ŐSSZEL NE PÁRTSZEMPONTOK ÉRVÉNYESÜLJENEK, hanem a tisztességes hazafiak összefogása, minden településen és minden képviselői körzetben a legalkalmasabb, győzelemre leginkább esélyes (gyakran pártonkívüli) jelöltet indítsa közösen a helyi ellenzék. Ez az igazi tanulsága a vasárnapi választásnak – ahogy most a legkevésbé elutasított ellenzéki lista és a legnépszerűbb ellenzéki listavezető erősödött meg, úgy ősszel is az fog – ha mindannyian támogatjuk ezeket a legalkalmasabb jelölteket. A pártoskodással mindannyian veszítünk, az összefogással viszont együtt fogunk győzni és elkezdhetjük végre felépíteni az Orbán utáni európai jogállamot, egy tisztességes Magyarországot!
Köszönöm ehhez Gyurcsány Ferenc, valamint a Momentum, és a most talán csalódott, de az összefogáshoz továbbra is ugyanúgy szükséges többi ellenzéki párt szimpatizánsainak támogatását!

One comment

Comments are closed.