Fidesz szavazóknak

Posted by

Balavány György

>Ha a Fideszre szavazol, akkor:

  • azokra a politikai erőkre szavazol, amelyek a profitéhség okán letagadják, vagy legalábbis bagatellizálják a klímaváltozást, és ellenállnak az ökológiai katasztrófát elhárítani igyekvő törekvéseknek; (lásd külügyminiszterünket, aki hitet tett amellett, hogy el kell utasítani „a klímapolitika területén 2030-ra kitűzött európai uniós célok megváltoztatására irányuló brüsszeli törekvéseket”). Amikor a Fideszre szavazol, arra a gyomorforgatóan cinikus pártra szavazol, mely szerint a klímavédelmi tüntetések szervezői „jóhiszemű embereket csapnak be, mert a megmozdulás mögött valójában az Avaaz migránspárti Soros-szervezet áll”. Tehát, amikor a Fideszre szavazol, arra szavazol, hogy néhány évtizeden belül élhetetlenné válhasson Európa, és benne Magyarország időjárása. Berzenkedsz a népvándorlás ellen? El sem tudod képzelni, hogy a klímaváltozás miatt milyen tömegek menekülnek el majd az elsivatagosodott lakóhelyükről. Tetszik, nem tetszik: amikor a Fideszre szavazol, akkor ínségekre, aszályra, állat- és növényfajok pusztulására, végső soron a bolygó felperzselődésére szavazol.
  • Amikor a Fideszre szavazol, egy olyan pártra szavazol, melynek legnagyobb erőforrása a gyűlölet. A Fidesz – mint minden szélsőséges populista párt Európában és a világon – abból él, hogy az embereket egymás ellen hergeli. Neki akár nem is kell idegengyűlölőnek, iszlamofóbnak, antiszemitának, homofóbnak, cigányellenesnek stb. lennie. Elég, ha felerősíti és vitorlájába fogja a gyűlöleteket, melyek itt kavarognak a kontinensen. A gyűlölet pedig előbb-utóbb erőszakhoz vezet, ezt már megtanultuk, legutóbb a XX. században. Ha a Fideszre szavazol, akkor a gyűlölet kiteljesedésére, vagyis a nyílt erőszakra, igen, végső esetben a terrorra szavazol.
  • Amikor a Fideszre szavazol, olyan pártra szavazol, amely nem szereti a szabadságot. Pontosabban: csak a saját elitjének szabadságát szereti, és arra törekszik, hogy mindenki másból engedelmes alattvaló legyen, beleértve téged is, akit a propaganda révén szavazórobottá formálnak. Ne légy szavazórobot! Ha a Fideszre szavazol, arra szavazol, hogy mások mondják meg, mit szabad gondolnod és mondanod, hogy kit szeress és hogyan, miként neveld a gyermeked, mit olvass és mit ne, milyen zenét hallgass és milyet ne. Ha a Fideszre szavazol, a zsarnokságra szavazol.
  • Amikor a Fideszre szavazol, olyan politikusokra szavazol, akik gazdagpártiak és szegényellenesek, valamint végtelenül korruptak. A Fidesz-kormány kisajtol belőled a mélyen igazságtalan adórendszerén keresztül egy csomó pénzt, amit aztán ellop és/vagy elherdál, de sajnálja egészségügyre, oktatásra, szociális integrációra fordítani. A Fidesz belőled él, de nem a javadra gazdálkodik. A jövedelmi különbségek egyre nagyobbak, a lakosság egyharmada létminimum alatt él, gyerekek százezrei nélkülöznek. Ha most a Fideszre szavazol, az ínségre, a hajléktalanságra, és az elit további gazdagodására szavazol.