Gyurcsány süssön magának rántottát

Posted by

Kereszty András

Lehet, hogy szerelem szülte annak idején az elnevezést. A DK azért DK, mert Gyurcsány imádta a feleségét. Dobrev Klára, DK. A monogramhoz csak ki kellett találni egy párt nevet, amikor az ex-miniszterelnök szakított az MSZP-vel. A baj csak az volt, hogy Gyurcsány maga lett a DK nem pedig Dobrev Klára. Mert Gyurcsány ilyen. Alfahím. Ha politikai ellenfele Bétahímmé degradálja, akkor küzd, összeakasztja vele a szarvát. Ő majd küzd. Az asszony maradjon a konyhában. Még akkor is, ha jól fest, ha politikus alkat, ha intelligens, ha jól beszél. Klára, maradj itthon, én majd harcolok.
Tizenvalahány évnek kellett eltelni ahhoz, hogy Dobrev Klára ott hagyhatta a lábasokat és színre léphetett. Minimum tíz év késéssel. A DK színeiben. Az azóta elkopott, unalmassá vált, elemeszpésedet párt színeiben. Mennyire más lett volna egy évtizede. Csinos fiatal nő. Én vagyok a DK. Azt hiszitek Dobrev Klára? Nem. Én vagyok a Demokratikus Koalíció. Az új politikai erő, amely egyesíteni fogja az ellenzék erőit. Azt mondjátok, csak egy Gyurcsány-klón. Nem. Feri a pasim. De ő csak egykor volt politikus. Most mindenfélével bizniszel. A Demokratikus Koalíció az nem Gyurcsány pártja, a Demokratikus Koalíció nem trójai faló, amiben régi komcsik bemasíroznak a közéletbe. Az enyém.
Hát ennyi maradt el 10 esztendeje.
Most érezni csak az Európa-kampányban, hogy milyen remek ez a hölgy.
Lehet, hogy hülyeség az Európai Egyesült Államokkal kampányolni. De amit csinál, jól csinálja.
Csak ez a DK-stigma ne lenne rajta. A Fidesz ellenzéke azért ilyen gyönge, mert csupa rövidítésből áll. MSZP, DK, LMP,..lejárt lemezek. A Momentum az friss és még gyönge. A Jobbik meg nem tudja miféle. Demokratikus erő, vagy radikális Betyár. Kihez szóljon? A magyarok többségéhez, vagy a nem egészen tíz százalék elvadulthoz?
Szóval így állunk most.
Az EP választás véget ér. Viszi a Fidesz a mandátumait, amivel megpróbál majd üzletelni. Dobrev Klára meg a legjobban teszi, ha tovább dolgozik. A felszalámizott ellenzéket elkezdhetné a következő években Koalícióvá alakítani. Nem D-koalícióvá. Az megbukott. Az lényegtelen politikai erő. Csupa olyan dolgot kell csinálni, mint ez az összes megyében megtett 1300 kilométeres kampány-kézfogás. A legutolsó süssön magának otthon rántottát.

Először megjelent az A Hazában