Szeniorok agyonhallgatva

Posted by

Frank Iván
Ki tud a lengyelországi Turinban rendezett Szenior Fedettpályás Atlétikai Világbajnokságról? Szerintem, a rokonokon, barátokon, ismerősökön kívül senki, szerte e hazában. Pedig már a negyedik versenynapon is túl vagyunk, és ezúttal 43 fős magyar csapat képviseli Magyarországot ezen a megmérettetésen. A magyar sajtó, a média egyetlen sort, egyetlen percet sem szánt erre a fontos és érdekes sporteseményre.

(Címkép: Szirbucz Andre a hármasugrás győztese)

Pedig nagyon jól szerepelnek a mieink! Már három aranyérmünk van: Gosztolai Mária súlylökésben új országos csúccsal lett világbajnok, Staicu Simona 8 kilométeres cross country számban nyert, Szirbucz Andrea pedig hármasugrásban remekelt, és lépett a dobogó legmagasabb fokára.

Staicu Simona aranyérmes(Kép: Staicu Simona)

Ezüstérmet szerzett eddig Moór László kalapácsvetésben, Bodorkós Horváth Kata gyaloglásban, Gosztolai Mária pedig az arany mellé egy ezüstérmet is kiharcolt kalapácsvetésben.

Bodorkós Horváth Kata aranyérmes

(Kép: Bodorkós Horváth Katalin)

Hegedűs Milán gerelyhajításban harmadik lett, és büszke tulajdonosa a bronzéremnek.

Futószámokban nagyon sok versenyzőnk jutott döntőbe, tehát még jóval több érem várható a világbajnokság befejeződéséig.

Az érmek mellett nagyon sok negyedik, ötödik, hatodik helyezést értek el a kicsit korosabb atlétáink. de a többiek is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

magyarok a lelátón(Kép: Magyarok a lelátón)

Aligha lehet érteni, hogy miért a hallgatás. Mert a mért idők, a méterek elmaradnak a fiatal versenyzők eredményeitől? De ennél jóval fontosabb, hogy milyen felkészüléssel, milyen akarattal, milyen szorgalommal sportolnak még 80 felett is a szeniorok, példát mutatva mindannyiunknak.

Hamarosan hosszabb riportban számolunk be a szenior sport hazai helyzetéről, természetesen részletesen ismertetve a világbajnokságon elért eredményeket is. Hátha történik valami.