Puzsér és a szilánkos tükör

Posted by

Iván Gizella
Már annyit gondolkodtam, hogy mi az oka annak, hogy Puzsér Róbert képes magáról elhinni, hogy ő valaha is polgármester lehet Budapesten. Mi járhat ennek az embernek a fejében? Mit lát a tükörben?
Ja igen, ahogy olvastam egy vagon szilánkot lát ott.
Mert mint mondja, „…. nem a tükörrel van bajom, hanem azzal, hogy Závecz Tibor fogja a tükröt és szilánkosra veri a pofámon.”
Závecz Tibor a neves közvélemény kutató ugyanis a kutatásokra hivatkozva kijelentette, Karácsony Gergelynek van esélye Tarlóssal szemben. Szerencsétlenségére hozzátette, hogy itt mégis van egy olyan szituáció, amikor ezt az úgynevezett Puzsér-problémát kezelni kell. Azért kell kezelni, mert ha elindul a főpolgármesteri választáson Puzsér Róbert, akkor, az egyébként nem biztos Karácsony Gergely-győzelmet képes megfordítani.
Szóval ez a Puzsér probléma. Egyetértek.
Puzsér szerintem azt gondolja magáról, hogy szimpatikus, szeretetre méltó, s azt is, hogy van annyi esze, hogy elvezessen egy világvárost.
Gondolom reggelente belenéz a tükörbe, s nagyon elégedett azzal amit lát. S ez borzasztó.
Még borzasztóbb az, hogy vannak akik mellé is állnak. Mégpedig egy párt, mondjuk ki, egy valaha jobb sorsra érdemes párt. Aminek nem tudni, hogy a közvélemény kutatásokban mért támogatása mennyire valós, gyanítom, felében. S jóindulatú voltam. Hiszen akik gondolkodnak – azért remélem e székesfővárosban még vannak elegen -, fel tudják mérni a helyzetet. Ez a párt, csak arra jó, hogy szétverje az ellenzéki együttműködést, amivel ugye a Fidesz malmára hajtják a vizet. Ezt már bizonyították párszor. De nem hiszem, hogy ettől több betűt érdemelnének. Azzal, hogy ilyen nevetséges ötlettel álltak elő és Puzsért támogatják, előttem végleg elvágták magukat. Na azért eddig is átláttam a szitán.
Lehet most pfújolni, hogy mit képzelek magamról, ki vagyok én, hogy az LMP-ről így beszéljek. Ha valaki nem tudná, az újságíró, ha eljártak felette az évek, akkor is az marad. Mellesleg pedig választópolgár is vagyok, akit igenis izgat, hogy akarják szétverni az ország fővárosát. Is.
De térjünk vissza Puzsérra. Egy ember, akinek a stílusa.. már ha az ordibálást és a szitkozódást, a minősíthetetlen otromba beszédet annak lehet nevezni. Csak egy példa: Závecz Tibornak írt soraiban elküldte őt a … én bizony nem írom le, de úgy kezdte, hogy a halál.. f…ra.
S kérem, ez az ember, aki láthatóan nem képes kezelni az indulatait, ez vágyakozik a főpolgármesteri címre. Szerintem nevetséges. Nem lehet, hogy valaki is rá akar szavazni. Már ha csak nem dafkéból, hogy csökkenjen Karácsony esélye. Mert ezért találták ki ezt a jóembert. Ehhez nem fér kétség. S vajon Puzsér tudja, hogy erre használják? Vagy hisz magában? Akár így van, akár úgy, minden változat elkeserítő.
Már csak azt nem értem, hogy miért ment bele az ellenzék ebben az előválasztási bohóckodásba? Nem kellene lejáratni magukat. Jobban.