Alapkérdés a tüntetésről

Posted by

Lovas Zoltán
Értem én a szkepszist: kevesen, nem eléggé, nácikkal, stb stb. De az alapkérdés: ma gyengébb, vagy erősebb-e a köpcös és bűnbandája, mint 5 hete volt? Jobban félnek tőle idehaza, erősebben kussolnak, vagy sem. Külföldön jobban eltűrik, vagy kevésbé? S a válaszok ezekre a kérdésekre egyértelműek!
Az elmúlt öt hét alatt a köpcös helyzete meggyengült, hatalma kisebb lett, az ellenállás erősebbé vált, külföldön fokozódott az elszigeteltsége. Márpedig ha ez így van, az elmúlt öt hét már önmagában is megérte. Ami pedig hosszú távú hatásait illeti: a belpolitikában a köpcös elleni egységfront létrejötte alapvetően új helyzetet jelenthet. A külső létfeltételekben pedig az EU fokozatosan szigorodó anti-orbánista többségi álláspontja a létezéséhez szükséges anyagi előfeltételtől fosztja majd meg hosszabb távon a köpcöst és rablóbandáját.
Ez az elátkozott rendszer itt eddig két lábon állt: a magyar lakosság megosztottságán és félelmén, illetve az EU ész nélküli euro-finanszírozásán és politikai naivitásán. Most az orbán-gólem mindkét pudvás agyaglábán nagy repedések vannak. Úgy, ahogyan eddig ment a hungarofasizmus “előre” menetelése bizonyosan nem fog tovább menni… A dolgok mozgásba jöttek, változnak. És önmagában már csak ez is üdvözlendő.