Földes Anna interjú-díj

Posted by

2019 tavaszán, a Magyar Sajtó Napja alkalmából vehetik át a díjazottak elő alkalommal a Földes Anna interjú-díjat. A két évvel ezelőtt elhunyt Földes Anna előbb az Irodalmi Újság, majd évtizedeken át a Nők Lapja munkatársaként több ezer interjút készített művészekkel, tudósokkal és közemberekkel. Szerteágazó életművében talán ebben a műfajban nyújtotta a leginkább kiemelkedő teljesítményt. Nemcsak művelte az interjúkészítést, de tanította is: 17 éven át a MÚOSZ Bálint György Újságíró Akadémia igazgatójaként illetve tanáraként is tevékenykedett. Munkásságát a szakma Rózsa Ferenc díjjal és Aranytoll életműdíjjal ismerte el. A Földes Annak emlékére 2019-ben megalapított díjat pályázat útján lehet elnyerni, az alábbi feltételek szerint:⦁ A Földes Anna interjú-díjra olyan, írásos formában elkészített interjúval vagy interjúkkal lehet pályázni, amely(ek) a 2018-as naptári évben ténylegesen megjelent(ek) a nyomtatott vagy az elektronikus sajtóban. A megjelenés tényét és idejét valamilyen formában igazolni kell.
⦁ Egy pályázó legfeljebb három írásművel pályázhat.
⦁ Az írásműveket linkelt formában vagy másolatként a MÚOSZ munkatársához, Fülep Gabriellához kell eljuttatni a fulep.gabriella@muosz.hu címre.
⦁ Beadási határidő: 2019. február 15. A pályázatokat a MÚOSZ elnöksége és Földes Anna családja által felkér háromtagú szakmai kuratórium fogja értékelni.