Egy béna transzparens

Posted by

Kármán Irén
Hagy osszam meg veletek drága Mami Mamuka levelét, amit bizony én is megkönnyeztem. Mamuka kért, ha tüntetni megyek, írjam egy táblára a nevét, azt, hogy ő debreceni és írjam rá a táblára Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének kezdő sorait. 
Béna vagyok tábla gyártásban, transzparens készítésben, de nagyon szívesen megtettem, mert éreztem, Zója az, aki sokakkal együtt eljönne a tüntetésre, de erre nincs lehetősége. Nem a “ballibsik” tüntetnek tehát a Kossuth téren, a Kunigunda utcában, hanem MI vagyunk ott – magunkért és másokért is.
Mami Mamuka, Rákóczi Zója levele:
“ISTENEMMMMMMMMM! Hü össze kellet szedjem magam a látvány után! Kedves Irén Kármán! Olyan tisztelettel és Szeretettel köszönöm meg neked kérésem teljesítését, amilyen tisztelettel és szertetettel írta meg Radnóti Miklós a VILÁG LEGSZEBB ÉS LEGCSODÁLATOSABB KÖLTEMÉNYÉT! Hullanak a könnyeim,ami valójában a lelkemből annak is a legbelsőbb zugából jön, a szemeimen keresztül! Szeretem a hazámat amit egy ideje a (bűz, a gyalázat,a becstelenség a tisztességtelefenség) fog körbe! Sajnos nem tudok ott lenni, mert az idős beteg szüleim nem tudom magukra hagyni, pedig boldogsággal menetelnék az alázat és a haza szeretettel a szívemben ezen a tüntetésem! Ami a szabadságért szól, a magyar független szabadságért! Egy életre a lekötelezetted leszek! A házam a hajlékom nyitva áll elödted éjjel nappal,s amit most adni tudok neked az egy hatalmas köszönet és tisztelet amiben én földig hajlok előtted! Irén Kármán KÖSZÖNÖM!
Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent, nekem szülõhazám itt e lángoktól öleltkis ország…