Vébé-összefoglaló

Posted by

Szabó László
Egy. Kis csapatoknak drukkolni akkor is jobb, ha a kiscsapatok úgyis mindig elbuknak!
Kettő. Az izlandi példából tanulnunk kell: ott nem sport, hanem ifjúsági kérdés a foci, ezért áll mögötte minden izlandi!
Három. A németeket valójában Erdogan küldte haza: az Özil-Gündogan sztori verte szét az egységet a válogatott körül és -ban. Nem lett rosszabb csapat, de a pszichés nyomást nem bírták még ők sem.
Négy. A belgák hozták a legizgalmasabb taktikai újítást: tökéletesen a lábán álló három középső védő, Witsel forgat, öt középpályás, akik a foci minden elemében jártasak és egy tank centerben. 3-6-1 valójában: aki legyőzi őket, az lesz a legjobb.
Öt. A videóbíró klassz dolog: úgyis mindenki szeret okoskodni a visszajátszások alatt, most van tétje is.
Hat. Minden négy évben azt hisszük, hogy a foci csúcsteljesítményére a világon egyre többen lesznek képesek, de egyelőre az derül ki, hogy a nemzeti csapatok szintjén ez továbbra sem igaz: az európai hetek-nyolcak és két-három dél-amerikai képes erre csak.
Hét. A sebesség a legfontosabb: fizikailag és agyban is.
Nyolc. Ha nincs 23, közel azonos képességű játékosod, nem fog menni, elfogysz. Belga, spanyol, portugál, francia, brazil: nekik van. Ezért szerintem belőlük három, meg egy nem várt, mondjuk Uruguay lesz a négy közt.
Kilenc. Irgalmatlanul szépek a közvetítések: lassítások, kameraképek, közeliek, kispadok, nézők: esztétikai értelemben is élmény nézni. Ettől is lesz vonzó a kissrácoknak.
Tíz. Csodás mezek, szuper apró finomságok, mint a franciák gombja, a belga minta, a horvát sötétkék négyzetek: a nemzeti marketing finomságok is számítanak.
Tizenegy. Nem lehet más a terv, mint legközelebb ott lenni a vébén: hajrá, magyarok!