Bor tavasz Burgenlandban – ajánlat a hosszú hétvégére

Posted by

A Vas megyéhez legközelebb fekvő osztrák borvidéken hatodszor rendezik meg a Bortavaszt. A Rohonctól (Rechnitz) Csejkén (Eisenberg), Németlövőn (Deutsch Schützen), Csatér-hegyen (Csaterberg), a winteni hegyen (Pinkatótfalu), Pinkakertesen (Gaas), Nagysároslakon (Moschendorf) át Ókörtvélyesig (Eltendorf) 60 kilométer hosszan húzódó terület legjobb borászatai április utolsó hétvégéjén napján kitárják pincéik kapuit.
A 63 borász összesen több mint 350 féle borral várja a látogatókat. Pincészetenként ötfélét kóstolhatunk. A Bortavaszra szóló kétnapos jegy, amely magába foglalja a teljes buszhálózat ingyenes használatát, 39 euróba kerül. Azonban április 18-ig kedvezményesen, 35 € ellenében váltható, illetve rendelhető jegy. Elővételre a www.weinidylle.at oldalon van lehetőség. Az elektronikus levélben küldött utalványt a helyszínen lehet majd jegyre váltani – bármely résztvevő borásznál, a vinotékákban vagy az információs pontokon. Náluk természetesen a rendezvény alatt a helyszínen is lesz lehetőség jegyet venni. Reggel 10:00-től este 18:00-ig óránként délután háromtól pedig fél óránként indul majd egy-egy busz Rohoncból délre illetve Moschendorftból északra. A magyarországi vendégeket a buszok mindkét este vissza is hozzák Szombathelyre, Kőszegre, illetve Körmendre. A buszok indulási időpontjai: Körmend: 9:15 és 11:15; Kőszeg: 9:25 és 11:25, Szombathely: 9:30 és 11:30. Az utolsó buszok 19:45-kor (Eberauból Szombathelyre) és 19:50-kor (Rohoncról Kőszegre és Moschendorfból Körmendre) indulnak Magyarországra.
A buszokra történő felszálláskor nem kell és nem is lehet jegyet váltani. A pincék mindkét nap 10:00 órától 19:00 óráig lesznek nyitva. A jegy birtokában pincészetenként öt különféle bort kóstolhatunk meg, kapunk egy egyedi borospoharat s hozzá egy praktikus pohártartót, egy borkalauzt, részletes térképeket, a buszhálózat menetrendjét és egy 5 euró értékű bónt, amelyet legalább 6 palack bor vásárlása esetén válthatunk be.