Levél a Választási Iroda Elnökének

Posted by

A Nemzeti Választási Iroda Elnökének
Tisztelt Pálffy Ilona!
Én hihetőnek tartom az Ön mai (2018.április 10.) nyilatkozatát, hogy a valasztas.hu elérhetetlen volt néha vagy akadozott, nem jelenti azt, hogy a rendszer is összeomlott volna, csak kívülről nem volt elérhető az oldal, de ettől még flottul ment minden. Hihetőnek, de nem meggyőzőnek. Meggyőző akkor lenne, ha ellenőrizhető lenne ez a flott működés, amit pont az oldal kívülről való elérhetetlensége megakadályoz. Hihető is csak, azok számára akik, hitelt adnak, mert az Ön jogi és informatikai szaktudása, a hatalomtól való függetlenségét biztosítja.
Én ezt a levelet pont azért írom, mert, ha 2018. március 2-án Ön nem vett volna részt dr. Czeglédy Csaba képviselőjelölt mentelmi jogának megvonásában, akkor bíznék a rezsimtől való függetlenségében. Én azonban, azon fehér hollók közé tartozom,- mint tudtommal Ön is,- akik gyermekkori traumaként éltük át apáink politikai perét, ezért elolvastam ezt a 2018. március 2-i NVB jegyzőkönyvet. Polt Péter főügyész indítványát, Patyi András elnök előterjesztését, és a három hozzászólást, mely azt a színjátékot tükrözte, mintha nem lettek volna tisztában a döntésük azon következményével, amit azóta Czeglédy Csabának el kellett viselni. Ön hozzászólás nélkül részt vett ezen a bizottsági ülésen, és megszavazta a képviselőjelölt jogfosztását.
Ez engem elsősorban megriasztott, mert eddig azt gondoltam, hogy szocializációm megvéd, ilyenfajta magatartástól. De tény, hogy különös felelősséggel éljük életünket mi, akik koncepciós perek áldozatainak gyermekei vagyunk. Úgy gondolom, hogy Önnek módja van e szemszögből átgondolnia lojalitását egy olyan rezsimhez, melynek korrupciós ügyeit a Magyar Ügyészség nem vizsgálja.
Meggyőződésem, hogy nem csak az előttünk járt apák élete és halála határozza meg a mi életünket, hanem a mi magatartásunk is fényt, vagy árnyékot vethet apáink emlékére. Ezért kérem gondolja át viszonyát a közhatalom mai gyakorlóival kapcsolatban!
Tisztelettel:
dr. Donáth Ferenc”