Brüsszel ügynöke meg akarja buktatni Orbánt

Posted by

Kereszty András

Minden kiderült. Ravaszul besunnyogott a magyar közéletbe. Híztató szavakkal a magyar miniszterelnök bizalmába férkőzött. Ígért fűt, fát, virágmagot. Így aztán Orbán Viktor meggyőzte hűséges mamelukjait, hogy ő az igazi, és szavazzanak neki bizalmat. Georges Leekens így a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitány lett.
A mindig óvatos, taktikus kormányfő stábja sajnos megint nem végezte el a házi feladatát. Felületesen futotta csak át a szakember életrajzát. Nem tulajdonított figyelmet annak, hogy Leekens belga. És mi van Belgiumban? Brüsszel, ugyebár. Abban a Brüsszelben, ahova – mint Orbán a héten kijelentette – „piros lapot visz” a szokásos uniós csúcstalálkozóra. Brüsszel, amely migránsokat akar zúdítani a tagállamok nyakába. Brüsszel, amelynek OLAF nevű intézménye képes meggyanúsítani a „nemzet vejét” azzal, hogy csalt, hogy előre megfontolt szándékkal nyúlt le uniós támogatásokat.
De jöhettek tények, jöhettek adatok, számok, Orbán népe nem adta fel rajongását vezére iránt.
És ekkor Brüsszel aktiválta hónapokon át rejtőzködő ügynökét. Először felkereste a földkerekség egyik leggyengébb csapatát, Kazahsztánt. A világranglista százharminc-valahányadik együttesét. Meghívta őket a legnagyobb magyar stadionban. Aztán kidolgozott egy óvódásoknak való taktikát. Négy védő hátul, négy középpályás előttük, Két csatár a csúcson. Szóval úgy tett, mintha Orbán Viktor kedvére tenne. Nem sokkal az április 8-i választások előtt szállítja azt a tíz gólos győzelmet, ami diadalmas menetet vonultat végig a budapesti Nagykörúton. Ezt ígérte legalábbis a helyzet.
De az ügynök mindent másképp intézett. Pályára küldött egy olyan csapatot, amely még sose játszott együtt. Kidolgozott egy taktikát, amely az össze-visszafutkosásra épült. Aki hátul volt előre futott, aki elől az hátra. Néha összeütköztek a középpályán.
Hát persze, hogy jól megverték a mieinket.
A brüsszeli ügynök a meccs után ezt mondta: „Nekünk tanulnunk kell a vereségből, fel fogunk tudni állni ebből a helyzetből. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni, mert akkor 6 gólt kell majd rúgnunk.
Vagyis folytatni akarja.
Egy szóval, Brüsszel visszavágott Orbánnak a saját fegyverével. „ Hagyják figyelmen kívül, amit mondok”. Ez Orbán gondolkodásmódja. Leekens is mondogat ilyen nagy szavakat. Aztán, bumm! Most felrobbantotta a bombát.