Lépjünk ki az EU-ból, mondta a lelkész

Posted by

Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze, az ellenzékinek mondott ATV tulajdonosa azt mondta, az Orbán-rezsim korrupciója nem nagyobb, mint bármikor korábban, iszlamizációval és keresztényüldözéssel ijesztgette a hívőket, és nyíltan arról beszélt, hogy Magyarországnak ki kell lépnie az Európai Unióból.
Németh Sándor szerint a korrupció nem olyan mértékű, hogy azt figyelembe kellene venni, mert korrupció ezelőtt is volt, és az Orbán-rezsim korrupciója ma sem nagyobb, mint ami korábban volt. Németh elfeledkezik arról, hogy Magyarországon államilag szervezett lopás, korrupció még nem volt – írta erről az Amerikai Népszava.
Németh Sándort a korrupció korábban sem nagyon izgatta, – tette hozzá a lap, mert a pénzhez való viszonya ugyanaz, mint Orbán Viktoré. Németh még soha nem számolt el a multimilliárdos vagyona eredetével, hogy lelkészi fizetésből hogyan tett szert krőzusi gazdagságra. Ezért cseppet se meglepő, ha az Orbán-család törvénytelen gazdagodása nem zavarja. Szerinte a korrupciót lehet korlátozni, “vissza lehet csinálni”, de van, amit nem lehet.Ilyen a melegházasság, amivel a „szélhámos tévéprédikátorok az abortusz hazugságai mellett zsarolják a hívőket, hogy azokra a politikusokra szavazzanak, akiktől ők pénzt és evilági hatalmi befolyást remélnek” – irta a lap.
A másik veszély, amiért egy keresztény hívőnek Orbánt támogatnia kell, a migránsveszély. Németh brüsszelezik és megismétli Orbánnak azt a hazugságát is, hogy a befogadott menekültek fejenként 9 millió forintba kerülnek. Ezzel szemben ezt a pénzt a gyűlölt Brüsszel fizeti az országnak.
Németh Sándor az ajtók bezárásáról beszélt, a bezárkózást hirdette meg. A tőle különböző emberektől és eszméktől bezárkózással védekezne. Mintha Jézus magára zárta volna az ajtót, és nem ment volna a bűnösök, az elveszettek, a menekültek, a betegek, a szegények közé. Németh a sötétség, a bezárkózás és a butaság mellé állt, a félelmet hirdette meg a más emberekkel szemben. Ugyanazt folytatja a Hit Gyülekezetében, mint amit Orbán és az összes diktátor tesz: hazug félelmet kelt, veszélyekről hazudozik, amitől ő mentheti meg a hívőket, ezzel uralkodik fellettük. Ez olyan messze van a Biliától, mint a menny a pokoltól – kommentálja Németh magatartását az Amerikai Népszava.
Ám mindez semmi ahhoz képest, hogy a mostani showműsorában nyíltan azt hangoztatta, hogy Magyarországnak ki kellene lépnie az Európai Unióból. Nemcsak az ellenzéki pártok ellen beszélt, hogy szerintük ők nem állnának ellen “Brüsszel” nyomásának, hanem az EU-ból való távozást szorgalmazta. Azt mondta, hogy Magyarország nem Nagy-Britannia, de – Istent is bekeverve – kijelentette, ez sem kizárt, hátha meglesz.
Németh eljutott odáig, hogy az emberi jogokra, egyház és állam szétválasztására, valamint az emberi méltóság tiszteletben tartására, jogegyenlőségre épülő Európai Unióból kilépne. Természetesen nincs senki földje, ha innen kilép, csatlakozni kell máshova, épp olyanokhoz, akik ideggázzal gyilkolják meg az “árulókat és a “szakadárokat”, akik egy diktatúrából saját szabad akaratukból távoznak. Ennek hátterében az állammal való összefonódás, az evilági hatalom és a pénz szeretete áll. Ez visszatérés a tekintélyelvű, feudális, sötét középkorba.
Az különösen megejtő, ahogy az “ellenzéki” ATV tulajdonosa, aki Orbán kezére játssza az ellenzéket, a demokratikusan gondolkodó embereket manipulálja, és becsapja őket, hogyan vélekedik az ellenzék miniszterelnökjelöltjeiről. A tolvaj, hazug, gyűlölködő, zsarnok Orbánt mindenkinél jobbnak tartja. A legviccesebb az, amit Vona Gáborról mond: szerinte Vona “Odüsszeuszként bolyong a tengeren, és nem tudni, melyik szigeten köt ki”.
Németh Sándornál bolyongóbb Odüsszeusz ugyanis még nem volt a magyar közéletben, aki az SZDSZ alapításában vett részt, aztán az MSZP-hez dörgölődzött, amiért megkapta a Hit Parkot és az ATV-t, utána az MDF szatellitszervezete lett, hogy a zsarolási potenciálját ezzel erősítse Orbánnal szemben, végül az MDF elleni “bérgyilkossága” után kikötött az illiberális Orbán holdudvarában, akitől nem kölcsönt kap az adófizetők pénzéből, hanem milliárdos adományokat, “megrendelésekett” az ATV-be, aminek bevétele szintén a Németh-család zsebében landol. Csak ezt senki el ne felejtse, ha megbukik egyszer Orbán, akkor Németh vele együtt bukik a gyülekezetével együtt – irta jegyzetében az Amerikai Népszava.