Lázálom

Posted by

Gellért András
Magyarországon adták át a világ első mesterséges fedett erdejét, vadászati centrumát amely rekordidő alatt készült el. A lélegzetelállító létesítményben a legkorszerűbb ledlámpáknak köszönhetően szűrt erdei fényeknél hódolhatnak szenvedélyüknek a honi vadászok, sőt a kétezer méteres belmagasság azt is lehetővé teszi, hogy légi járművekről távcsöves puskákkal lőhessenek az Afrikából származó, százával, ezrével vásárolt egzotikus állatokra. A hortobágyi pusztában megépített vadászati centrumban bármilyen fegyverrel megengedett a vadászat. Van aki íjjal vagy íjpuskával ejti el a vadat, míg más géppisztollyal, netán szigonnyal, de azon sem kell csodálkozni, ha valaki repülőből bombát dob a kiszemelt állatra.
A hely specialitása az úgynevezett késes bungee jumping, amely a legbátrabbak sportja. A vadász helikopterből ugrik ki, kezében damaszkuszi acélból készült recézett vadásztőrrel, amelyet a zuhanást követően a becsapódáskor nagy erővel az állat testébe döf. A szúrás után a gumikötél a vadászt visszarántja a levegőbe, majd a gravitáció következtében a vadász ismét zuhanni kezd, az ütközéskor tehát megint szúr, így valósággal halálra döfködi az állatot. Igazi tekintélyt azok vívnak ki majd maguknak, akik nem kötnek a lábukra kötelet, ejtőernyőt sem használnak, hanem a szabadesést követően az oroszlán, vagy a rinocérosz testén maradnak egészen annak kimúltáig.
A Szöcske típusú magyar fejlesztésű elektromos helikopter lomhán emelkedik fel a műfűről, e lassúság oka a gyenge és ólomnehéz akkumulátor. A levegőből jól látszanak a telepített fenyőerdők, és a fák között rohanó oroszlánok, zsiráfok, zebrák, hiénák, impalák. Ahol az erdő véget ér, ott kezdődik a mesterséges szavanna. Itt vadásznak tehát legjobbjaink, akik a mesterséges erdő mellett épült kilenc csillagos szállodában pihenhetik ki a vadászat izgalmait. A leghíresebb magyar deerhunter ma délelőtt elsőként repülte be a terepet és lőtte ki Amirát a nyolcéves afrikai elefántbikát.- Józsikám láttad, hogy lekaptam?
– Szétloccsant az agya. És ahogy lerogyott, az nem semmi.
– Felvetted videóra?
– HD-minőségben fejkamerával, de Áron fiam drónnal is lekövette, azon is van kamera. Majd megvágjuk a filmet. Akkor most leszálljunk?
– Jó lenne egy kép, ahogy az elefánt mellett térdelek.
– Ezt is én csináljam, vagy inkább szelfit akarsz?
– Legyen mindkettő. És hozd a fűrészt.
– Levágod az agyarát?
– Csak nem képzeled, hogy itt hagyom? A húst is elviszem, az öcsém sógora feldolgozza a vágóhídján.
– Vadászol még, vagy mára elég az elefánt?
– Tetszik nekem az a tigris, látod ott pihen és nyújtózkodik az árnyékban. Ha lejjebb szállnál egy kicsit a Szöcskével, akkor meglenne az is.
– Sajnos nem ereszkedhetek lejjebb, mert akkor lezuhanunk a cserjésbe.
– Akkor jó lesz itt. De tartsd a magasságot! Nézd milyen nyugodt. Imádok tigrisre vadászni.
– Afrikában is szoktál?
– Szeretnék, de nem lehet. Ki vagyok tiltva.
– Onnan is?
– Gyakorlatilag mindenhonnan.
– Micsoda szemetek. Pedig mennyi pénzt fizettél mindenhol.
– Azok hát. Honnan tudhattam volna, hogy az a kardfogú jaguár volt az utolsó példány a világon?
– Tényleg nem tudtad?
– Jó, valamit tudtam arról, hogy kihalás szélén van, de figyelj, amikor a célkeresztben megjelenik egy ilyen példány, akkor nem gondolkodsz azon, hogy kihal-e vagy sem, hanem egyszerűen csak lelövöd.
– Értelek Dezső, értelek, nagyon is átérzem a helyzetedet.
– Már nem vágyom sehova és szerencsére már itthon is mindent megkapok. A heti értekezleten javasoltam, hogy legyen vadászati centrum, két héttel később pedig már öntötték a betont.
– Így kell ezt csinálni. Ügyes vagy. De most lőjj! Most! Elkaptad!- Mozog még?
– Igen.
– Akkor kap még egy ólmot a testébe. Így már rendben van a dög.
Hamarosan minden megyében épül majd mesterséges fedett erdei vadászcsarnok, sőt ezzel egyidőben bálnavadászatra is alkalmas betonteknős tórendszereket hoznak létre. Ezzel hazánk egyedülálló módon járul hozzá a vadászati kultúrához, vadászaink, halászaink jó hírünket viszik szerte a nagyvilágban, valamint azt is bizonyítják, hogy nálunk semmi sem lehetetlen.