Az öreg hölgy látogatása

Posted by

Kereszty András
Kósa Lajos előadott egy történetet, miszerint a Magyar Nemzetben leírtak nem igazak. De mégis. Mert jött egy német hölgy, aki rábízta a pénzét. Fenntartás nélkül. Tegyen vele, amit akar.
Először szögezzük le, mekkora összegről van szó 4 milliárd 350 millió euróról. Ezt számoljuk át dollárra. Azért dollárra, mert a Forbes statisztikája a világ leggazdagabb embereiről dollárban van. Tehát ez a pénz dollárban 5 milliárd 370 millió dollár. Nézzük hány hölgynek van ennyi pénze Németországban. Hedda im Brahm-Droege a tizedik a Forbes listán. 62 ezer embert foglalkoztat 60 országban. Szegénynek ennek még a fele sincs meg. Vagyona 2.2 milliárd dollár. Yvonne Bauer a 9. Övé 600 magazin, 200 rádió- és tévétársaság. – és mindössze 2.9 milliárd a vagyona. A Tchibo kávés Daniella Herz (8.) 3.7 milliárd dollárral bír. Traudl Engelhorn (7.) lehetne egy potenciális személy. Özvegy, férje volt a BASF vegyi-üzem tulajdonosa. De szegénynek nincs ennyi, 3.9 milliárd dollárból kell élnie. Ugyancsak nem jöhet számításba az 5. és a 6. helyezett. Mindkettejüknek ugyancsak 3.9 milliárd a vagyona. Retten Reimann-Haas a Benkiser nevű vagyigyár tulajdonosa és résztulajdonosa a Deutsche Handelsbanknak. Alexandra Schörghuberé a Paulaner sörgyár, Európa egyik legnagyobb ingatlan cége a Bayerischen Bau und Immobilien GmbH. Ő is özvegy. De mint látni, nincs annyi pénze, mintamennyit a német hölgy Kósa Lajosnál próbált kamatoztatni.
Még Líz Mohnnak sincs ennyi. Pedig férje halála óta övé a Bertelsman kiadó és ő az RTL-csoport többségi tulajdonosa, a Random House kiadó részvénytöbbsége és a teljes Gruener&Jahr. Az ő vagyona a Forbes szerint 4.4 milliárd dollár (1 milliárddal kevesebb, mint ehhez a történethez kellene). Friede Springer, sajnos meghalt, de neki is csupán 4.5 miiliárdja volt. Ez a vagyon sem választotta Kósát, hanem berakták a Springer kiadóba.
És végre eljutottuk Németország második leggazdagabb hölgyéhez. Ő Maria-Elisabeth Schaeffler. Többek között a Continental gépkocsi abroncsot gyártja az üzeme. Neki már van ekkora vagyona. 5.7 milliár
d dollár. Tehát ha mindent elad, amije van, és ezzel a pénzzel elszalad Kósa Lajoshoz, hogy kezdjen már valamit ezzel, lehetőleg fektesse magyar állampapírba, akkor még hihető lenne ez a sztori.