Depardieu folyton piál, de szereti a farkas

Posted by

(euronews)Nelson, a farkas nagyon megkedvelte Gerard Depardieu-t, annak ellenére, hogy a francia színész folyton „tintás” volt. Brumi, a medve gladiátoros filmben játszott félelmetes vadállatot, pedig valójában pillangónak képzeli magát. Horkai Zoltán állatkoordinátornál járt az Euronews stábja, ahol rengeteg érdekes dolgot megtudtak a vadállatok tanításáról.
A veszélyes, félelmetes vagy éppen megható állatjelenetek a filmekben, mint például Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Oscar díjra jelölt alkotásában a két szarvas szerelme, rengeteg munka és gyakorlás eredménye.A filmben szereplő szarvasokat Horkai Zoltán állatkoordinátor tanította. A Gödöllőn dolgozó Horkai vadállatai számos magyar és nemzetközi mozifilmben szerepeltek már igazi világsztárok oldalán.
– Nagyon jó volt együtt dolgozni Hellen Mirrennel, Anthony Hopkins-szal, Gerard Depardieu-vel, még annak ellenére is, hogy ő állandóan tintázott – mesélte Horkai Zoltán.
Most két német produkcióra készülnek, az egyikben egy vaddisznó birkózik majd egy vadásszal, a másikban kutya és medve szerepel.
Mivel vadállatokról van szó, a forgatásokon az egyik legfontosabb szempont a biztonság.- Ha nagy színészekkel és nagy stábbal forgatunk, akkor ezt a medvét körbevesszük villanypásztorral, és a kamera csak a villanypásztoron kívül tud róla felvételeket készíteni, nem úgy mint most – hívta fel a figyelmet a szakember az Euronews stábjának kitüntetett helyzetére.
A felkészítés egyik első fázisa, hogy az állatokat hozzászoktatják a kamerákhoz, majd a fajtól függő módszerekkel folytatódik a tanítás. A farkasokat például a hasukon keresztül lehet a legjobban motiválni.
Horkai Zoltán tapasztalata az is, hogy a farkasok nem akarnak együttműködni az emberrel, ezért nem is képezik őket olyan szintre mint egy kutyát, hanem sokkal inkább természetes motivációval próbálják őket rávenni a feladatok elvégzésére úgy, hogy ők eközben teljes mértékben azt gondolják, azt maguktól végzik el.