Orbán Viktor Achilles-sarka

Posted by

Kereszty András
Ne verjük el a port szegény Népszaván. Most lehetne arról írni, hogy Orbán egyik baloldali strómanja eladta a lelkét a kormányfőnek, a tulajdonában lévő újság pedig hiába látszik szabadnak és kormány-kritikusnak, valójában a éppúgy a Fidesz által finanszírozott, mint a „közszolgálati” média. Inkább dicsérni kéne, hogy mindezek ellenére tisztességes cikket írnak itt tisztességes újságírók. Sőt, elmondani némi gyanakvással, lehet hogy a kérdésről először író 444.hu-t átverték. A botrányos cikk forrásai között megnevezték ezeket: „A kormányfő környezetét és a Geomédiát ismerő források is tényként beszélnek arról…”, vagy
Egy Rogán Antal kabinetjével szerződéses viszonyban álló médiaszereplő szerint…” Így a választási idején jól jöhet egy olyan írás, ami hitelteleníti a legnagyobb nyomtatott országos lapot. (Jó, ennek kicsi az esélye, a 444-nek profi szerkesztői, újságírói vannak.)
Viszont ebből az információból, ha igaz, megtudható, hogy Orbán Viktor faarccal, kellő nyugalommal mindent tűr. Lediktátorozzák az Európai Parlamentben? Bírálják az ENSZ-ben? Korruptnak mondják legközelebbi barátjait, szomszédját? Az utca népe felszólítja, hogy takarodjon? Na sag schon. (Magyarul zágson). Írhat a Népszava azt amit akar? Írhat. Még pénzeli is. Egy dologról nem írhat. A családjának az ügyeiről.
A Tiborcz-ügy ezért is különösen veszélyes, és rémisztő a számára.
Orbán politikai szimata – kormánypártiak és ellenzékiek szerint is – szinte tökéletes. Ha a Puch Lászlóval kötött megállapodás szerint tényszerűen be lehet számolni az eseményekről, de az Orbán családot lehetőleg nem bántsuk”, akkor világos, a miniszterelnöknek ez az Achilles-sarka.
Mert valószínűleg már akkor tudta, hogy a családnak vannak, lesznek „ügyei”.
Most már nyilvánosságra is kerültek ezek.
Orbán Viktor sarkában a nyíl.