“Nem túl okos” – Boross interjú – Raskó kommentárral

Posted by

A Magyar Hírlap című kormánylapban Boross Péter valamikori miniszterelnök interjút adott, és ebben az április 8-i választás tétjéről beszélt. Ha nem nyer a Fidesz, akkor „olyan zűrzavarba kerülhet az ország, mint 1919 után közvetlenül. Sőt, kulcskérdésnek tartom a jelentős arányú győzelmet, ugyanis minden más eredménnyel a vesztébe zuhanna az ország. Akik ma ellenzékben a kormányváltást kívánják, lényegében saját romlásukat szorgalmazzák.” És mikor történik ez? ”A baj akkor következik be, ha a félrevezetett, elbutított embertömeg valamelyik szélsőségben, akár a baloldalban, akár a Jobbikban esélyt lát arra, hogy ezek a pártok jobbá tehetik a hétköznapokat. Nem tudnák.” Másként, félrevezetett, elbutított emberek az ellenzék oldalán vannak. És Vásárhely?
„Nem hiszem, hogy ebből országos szintű következtetést lehetne levonni, ám arra mindenképp alkalmas lehet, hogy tudatosítsuk magunkban: nem árt az óvatosság!” De azért is óvatosnak kell lenni, mert „migráns”. „ Amit ebben az ügyben a kormány – szemben az ellenzékkel – tanúsít, megfelel a magyar hagyományoknak. Mindegy, mekkora és milyen gazdag az ellenfél, a nemzeti érdek annyira erős, hogy akkor is érvényesül, ha bizony kockázata van az ellenállásnak. Ráadásul Nyugat-Európa lassan a halódó civilizációk valamennyi tünetét felmutatja.”
A riporter emlékeztet arra, hogy Boross korábban egyenesen a Nyugatrómai Birodalommal vont párhuzamot. Térségünk a Kelet-Római birodalomnak felel meg. „Ugyanazt látjuk, mint akkoriban. A keleti fél ugyebár ezer évvel túlélte a nyugatit, reméljük, az analógia ebből a szempontból is megáll. A hasonlatot egyébként azért használtam, mert ismét hatalmas beözönlést láthatunk, a nagyvárosokba tömörülő idegenekkel, meg persze a kiépülő tömegszórakoztatást és a magas életszínvonalból adódó hedonizmust. Reméljük, senki nem kíván olyan évszázadokat, amelyek a birodalom hajdani bukása után következtek.”
„Alapvető ütközet zajlik az értékőrző nemzetállami lét kapcsán, miközben a velünk ebben a kérdésben szemben állók új, részben ismerős jelszava az, hogy „világ kapitalistái, egyesüljetek”! Egy esélye van a Nyugatnak, ha észhez tér.”
És a Soros?
„Nagyzási hóbort és elmezavar különös keveréke, amit Soros művel. Feltételezem ugyanakkor, hisz abban, hogy tényleg az lenne a jó, ha összekevernénk a világ népeit. Csakhogy a következmény inkább az lesz, hogy nem is országok között, hanem városokon belül indul háború.” És mi a véleménye arról, hogy a szervezetei szerint Magyarországon tombol a korrupció, és sárba tiporják az emberi jogokat. Emlékszem, az Amnesty International az én belügyminiszterségem, vagyis az Antall-kormány idején is kifogásolta a demokrá­ciát. Ezek ilyen pénzelt szervezetek, amelyeknek muszáj valamit találniuk, mert ha a dolgok jól mennek, nincs rájuk szükség.”

Raskó György kommentárja a Facebookonrasko-gyorgy

Szegény Péter sose volt egy okos ember, Számomra a totális tájékozatlanságát a társadalomról 1994 április 5.-én bizonyította be, amikor Bugac környékén egy vadászház udvarán arról beszélt az erdészeknek, hogy menjenek el minden házba és kampányoljanak az MDF mellett s ezzel nyerhető lesz a választás. “Mert az erdészeknek nagy respektje van a nép előtt s amit mondanak, azt a falu népe elfogadja és követi.” Az udvaron álló kb. 100 erdész szabályosan kiröhögte,Boross nem tudta egyben tartani az MDF-et, ahelyett hogy vállalta volna átmenetileg a pártelnöki posztot, Lezsák mellé állt Szabó Ivánnal szemben. Az MDF ismert politikusainak Lezsák ” a magyar szellemi ugar tipikus képviselője, vállalhatatlan volt. Ezért Jeszenszky Géza, Szabad György, Kutrucz Kati, Kónya Imre, Barsiné Pataky Etelka, Pusztai Erzsi, Szabó Iván és mások velem együtt ott hagyták az MDF-et. Maradt a ” borzalmas tagság és a futottak még politikusok az MDF-ben, akik aztán szép lassan átszivárogtak a Fideszbe. Boross is követte őket… Jó helyre mentek…