Ujabb fordulat: Czeglédy Csaba képviselőjelölt és folytatódik bűntető pere

Posted by

A legfőbb ügyész péntekenindítványt tett az NVB elnökénél Czeglédy Csaba mentelmi jogának felfüggesztésére. Néhány órán belül a Nemzeti Választási Bizottság 4:2 arányban úgy döntött, hogy a mentelmi jogot felfüggeszti, jogorvoslatnak nincs helye, folytatható ellene a büntetőeljárás. Ez nem jelentheti azt, hogy a börtönbe is vissza kell mennie. Czeglédy ügyvédje szerint az ügyészség újra kezdeményezheti az előzetes letartóztatást, de az országgyűlési törvény alapján nem alkalmazhatnak ellene kényszerintézkedést.
Két nap alatt összegyűlt 500 aláírás, így Czeglédy Csaba ügyvéd hivatalosan is képviselőjelölt lett. Az ezzel járó mentelmi jog miatt kiengedték a szegedi börtönből. Első interjúját Kálmán Olgának adta az Egyenesen műsorban. A korábban szocialista színekben politizáló – költségvetési csalással vádolt – ügyvéd elmondta, letartóztatása alatt hivatalos személyek próbálták meg rávenni arra, hogy Gyurcsány Ferenc ellen valljon. A volt miniszterelnök felesége tulajdonában álló Altus többször is adott kölcsön Czeglédy vállalkozásának.

„Azon a napon kaptam egyértelmű jelzést arra vonatkozóan, hogy miért nem könnyítek a saját magam helyzetén, amikor este megnéztem, hogy egy kormánypárti politikus arról beszél, hogy a DK-hoz és az MSZP-hez kerülhettek ezek a pénzek” – fogalmazott Czeglédy Csaba. A politikus arról is beszélt, hogy szabadulása után szinte azonnal megkeresték az Elios-üggyel kapcsolatos, eddig még nem látott dokumentumokkal.