CEU vagy nem CEU – ez itt a kérdés

Posted by

Az, hogy nagy baj van a kormányzati fejekben, annak újabb ékes bizonyítékát kaptuk. Az „emberminisztérium” álhírnek minősítette a CEU-akkreditációjára vonatkozó híreket. Az Emmi arra reagált, hogy a CEU szerdán arról számolt be, hogy a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság “az ötévente esedékes felülvizsgálatát követően megújította az egyetem magyar jogi entitása, a Közép-európai Egyetem intézményi akkreditációját”. A minisztérium azt írta, hogy a MAB a magyar jogszabályok alapján jogszerűen működő, magyar oklevelet kiadó Közép-Európai Egyetemet akkreditálta az intézmény saját kérelmére, ugyanis 2017. december 31-én lejárt ötéves intézményakkreditációja, de az Emmi szerint ez nem a CEU.
“Az amerikai jog szerint működő, az amerikai akkreditáció hatálya alatt működő, amerikai diplomát kiadó, offshore-nak számító CEU-val kapcsolatban továbbra is folyik a vizsgálat arról, hogy folytat-e egyáltalán honos országában képzést. A törvények minden egyetemre, a Soros-egyetemre is vonatkoznak” – fogalmazott a minisztérium a közleményben, tovább folytatva a tavalyi, több CEU-ról szóló kormányzati kommunikációt.
Nyilván Orbán Viktor felébredt, megtudta, hogy a Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság akkreditálta a CEU-t, ezért utasítást adott Balogh miniszterúrnak, mondja ki, edz a CEU nem az a CEU. És megszületett ez a remek közlemény. Pánik van uraim!