Még egyszer a választási matematikáról

Posted by

Miakich Gábor
Hosszabb címnek ezt adnám: VÁLASZTÁSI MATEMATIKA, avagy KI IS AKARJA VALÓBAN LEVÁLTANI A MAI MAFFIA ÁLLAMOT. Rajtunk múlik.
A helyszín Szentendre. Egy város, amelynek egy híján minden városi képviselője a narancsos párt tagja. Egy kéviselő ellenzéki. Neki is elküldte a hivatal, hogy kampányoljon a fidesznek..
Ma a piacon voltam. Elfogyott a mézem, vettem egy Dombai Ferenc-féle repce mézet (Az övét és Makó Laciét kedvelem a legjobban.) és beszélgettem egy kicsit Király Miklós mellett kiállva, aki a megállapodás alapján a DK jelöltje és támogatja az MSZP-PÁRBESZÉD valamint a Szolidaritás is. Közben aláírtam a Kétfarkúaknak és az Együtt-nek is.
Az elmúlt napokban sok emberrel beszélgettem, itt a piacon is több szentendrei polgár mondta el véleményét, olyanok, akik többeknél is aláírták az ajánló íveket.
MAJD MINDEGYIKÜK ELVÁRJA, HOGY A VÉGÉN MINDEN ELLENZÉKI JELÖLT LÉPJEN VISSZA A LEGESÉLYESEBB JAVÁRA.
ERRE LENNE EGY JAVASLATOM. Elfogadva azt, hogy az egyéni jelöltek vagy a saját párt listát szeretnék lehetővé tenni, hogy minden, a mai despota, maffia rendszer ellen tiltakozó választópolgárnak lehessen egy kedvenc szavazata, vagy olyan civil jelölt, aki bízik abban hogy ő lesz a legerősebb ellenzéki jelölt, de a lehető legnagyobb mértékben gyengítsük a Fidesz-t, minden egyéni jelölt és a mögöttük álló pártok állapodjanak meg, hogy 10 nappal a választások előtt visszalépnek a legesélyesebb ellenzéki jelölt javára. Különben a második és a Fidesz jelölje közötti szavazatszám a maximális lesz és ez, TEHÁT A HARMADIKRA, NEGYEDIKRE, ÖTÖDIKRE, STB-RE LEADOTT SZAVAZATOK a Fidesz listás szavazatait fogják gyarapítani. Tehát, tulajdonképpen A FIDESZRE LEADOTT SZAVAZATOKKÁ VÁLNAK a Fideszes választási eljárási törvény szerint.
A hírek szerint legalább 6-7 ellenzéki jelölt lesz. Legalább 500-500 külön-külön önálló ajánlóval. Ez 3500 ember. Vegyük rá őket, hogy adjunk össze 1000-1000 forintot és 14 NAPPAL A VÁLASZTÁSOK ELŐTT végeztessünk egy KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSt. Aki ekkor A LEGJOBB, AZ MARAD EGYEDÜLI KIHÍVÓKÉNT, a többi egyéni jelölt visszalép.
HA NEM, AKKOR NEKÜNK VÁLASZTÓKNAK KELL, MEGEGYEZÉS NÉLKÜL IS, A LEGESÉLYESEBBRE SZAVAZNUNK.
De mi lesz így a listákkal, kérdezhetik? Egyrészt a választási bizottság állásfoglalása nem felel meg a törvény előírásainak. De ha 1000%-ig akarunk biztosak lenni, akkor van az országban 27 olyan hely, ahol mindig nagyon nagy Fidesz előny volt, van. No ott maradjon minden jelölt.
Kedves Barátaim! Sokunk, nagyon sokunk véleménye szerint, aki erre nem hajlandó és a választások után néhány százaléknyi listás, és-vagy egyéni szavazata lesz, márpedig sokaknak ennyi lesz, és emiatt fog nyerni a diktatúra jelöltje, vagy e miatti listás szavazat többsége növekedése miatt marad nagyon erős a Fidesz, nos attól elvárjuk, hogy kérjen nyíltan bocsánatot, nem tőlünk, hanem a változást akaró, de becsapott, megtévesztett emberektől. Ez a
Valódi Változást Akaró Választók Szövetsége.
Hogy ne ismétlődjön meg a 2014-es fordított arány.
Utóirat: Aki tanulmányozta már a választási magatartásokat befolyásoló tényezőket a világban, vagy itt hazánkban, mondjuk úgy 1920-tól, nos az tudja, hogy 2 hónappal a választások előtt nem lehet felépíteni sem személyt, sem pártot. Aki ebben nem hisz, ajánlom figyelmébe egy, több mint két éve a demokratikus ellenzék pártjainak megküldött tanulmányom alapján megjelent írásomat: 
https://ujnepszabadsag.blog/20…/…/11/az-osszefogas-nem-eleg/
A fentieket minden nap meg fogom osztani, olyan papagájos fideszes módon. Kérlek benneteket, aki megteheti, ossza meg.