Trump megoldaná a gondot

Posted by

Legalábbis a londoni Times karikatúráján. Az amerikai tanárok viszont nem kérnek a fegyverekből. Az egyik legnagyobb tanárszakszervezet is ellenzi Donald Trump azon javaslatát, miszerint az iskolai dolgozóknak fegyvert kéne hordaniuk maguknál, hogy meg tudjanak akadályozni egy floridaihoz hasonló vérontást. Csütörtökön a rendőrök is tiltakoztak a felvetés ellen, szerintük ugyanis így egy lövöldözés esetén szinte képtelenség lenne pillanatok alatt eldönteni, hogy melyik fegyveres tanár és melyik támadó.
– Inkább megerősíteni kellene az iskolák védelmét, mint gyengíteni. Egy gyilkosnak olyan lenne egy fegyvermentes övezet, mintha besétálna fagylaltért – mondta Donald Trump.
A Fehér Ház már azt is fontolgatja, hogy a tanárokat alapszintű lövészeti képzésre küldi. A kritikusok szerint viszont ezelőtt egy átfogó pszichológiai vizsgálatra lenne szükség.
– Nem gondoljuk, hogy minden tanárt fel kéne fegyverezni, de jó lenne, ha a többségük tudná, miként lépjen fel egy ilyen erőszakos cselekmény esetén – magyarázta egy texaszi rendőr.
Az oktatók mégis úgy gondolják, hogy a fegyvereknek nincsen helyük az iskolában.
– Tanárok fegyverrel? Szerintem ez nem egy jó ötlet. Több mint 30 éve tanítok nyolcadikosokat, és el sem tudom képzelni, hogy pisztoly legyen nálam a tanteremben. Amit az elnök elképzelt az inkább egy börtön. Fegyveres őrök és diák rabok – mondta a Nemzeti Oktatási Szövetség alelnöke.
Közben kiderült, hogy egy seriffhelyettes időben kiért a parklandi Douglas középiskolához, de percekig nem mert egyedül bemenni.