Lefogyni 100 ezer kilót?

Posted by

Kitartó diétára szánta el magát egy spanyolországi település, Narón. A galíciai városkának 40 ezer lakója van. Sok ezer kilótól akarnak megszabadulni: a mindenki leadnak 2,5 kilót, összesen 100 ezer kilót fogyna a város lakossága. A legelszántabbak már kidolgozták a tervet. Aki egészséges, annál kombinálható az egészséges étkezés (diéta) az eddiginél több mozgással, rendszeres sporttal, de akinél orvosi tanácsadásra van szükség, a helyi önkormányzat segít.
Az oktatás is fontos szerepet kap, hiszen a gyerekeknek tudniuk kell, milyen élelmiszer vagy ital mekkora kalóriabevitellel jár, illetve milyen tápértéke van.
A vendéglátóhelyeket, büféket, üzleteket is be kell kapcsolni a programba, hiszen a városi diéta csak akkor lehet sikeres, ha az éttermekben is egészségesen lehet étkezni, a boltokban is a diéta szerint lehet vásárolni.
A statisztikák is mutatják, amit a járókelőkön látni az utcákon: minden korosztályban egyre nagyobb a túlsúlyosak aránya. Többről van szó, mint kinézetről, számos betegséget és elváltozást lehet megelőzni egészségesebb életmóddal.