Pecina maga volt az üzenet

Posted by

Vásárhelyi Mária
Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy ha Orbán Viktor üzleti ügyekben akar tárgyalni a Népszabadságot a leggaládabb módszerekkel tönkretevő H. Pecinával, akkor erre nem talál alkalmasabb helyszínt és lehetőséget, mint a hatalmas magyarországi média érdeklődéssel kísért bécsi hivatalos látogatását. Ennek a látszólag négyszemközti, valójában azonban a nyilvánosság számára rendezett találkozónak egyetlen célja volt: megüzenni a média még nem kormánypárti részének, hogy amennyiben nem paríroznak, akkor rájuk is a Népszabadság sorsa vár.
Üzenet volt, hogy a milliárdos csalásért jogerősen elítélt Pecina “jó ember”, mert vállalta a piszkos munkát és gengszter módszerekkel kinyírta Magyarország legnépszerűbb és legnagyobb befolyású ellenzéki lapját. Ha Orbán valóban üzleti ügyben akart volna tárgyalni Pecinával, akkor P. a TEK kísértében, titokban érkezett volna Felcsútra.
Orbánnak és Pecinának azonban nyilván nem volt semmiféle fontos megbeszélnivalója, a miniszterelnök csupán azért rendelte magához a mindenre hajlandó, köztörvényes bűnözőt, hogy üzenjen a média tulajdonosoknak és az újságíróknak. Pecinának pedig nyilván imponált, hogy miközben a saját hazájában minden tisztességes polgár úgy néz rá, mint egy többszörösen elítélt csalóra, a magyar miniszterelnök külön fogadja. És a sajtó ahelyett, hogy a nyílt fenyegetést olvasta volna ki a találkozóból, azon rugózik, hogy vajon miért nem hozzák nyilvánosságra a megbeszélés témáit.
Újra és újra lépre mennek és elhitetik magukkal és közönségükkel, hogy ha Orbán titokban akart volna találkozni Pecinával, akkor ezt nem tudta volna megtenni. Pedig Orbán nekünk, szabad és független magyar állampolgároknak akart üzenni ezzel a találkozóval.