175 évet kapott a sportorvos

Posted by

“Legfeljebb” 175 évi börtönt kapott az élsportoló pácienseit szexuálisan kihasználó sportorvos, Larry Nasszar,  mi után kiderült, hogy a gyerekpornó birtoklása miatt már korábban hatvan évre elítélt Nassar éveken keresztül garázdálkodhatott a tinilányok között. A tornásszövetség operatív vezetője már márciusban lemondott.
2016 óta százhatvan áldozat vallott Nassarra, köztük Simone Biles négyszeres olimpiai bajnok is.
Az ügyészek a szexuális támadások miatt negyven és százhuszonöt év közötti büntetést kértek.
“Tizenhat éves létemre bűntudatot éreztem”, vallott a tárgyaláson Krista Wakeman volt tornász, “mert meg kellett volna akadályoznom, hogy ez a szörnyeteg más lányokat bántson.”
Az egyik áldozat azt is elmondta, hogy a szexuális ragadozó volt munkahelye, a Michigani Egyetem még most is küldi neki a számlákat Nassar kezeléséről.”Larry Nassar engem több alkalommal, több kezelésen is molesztált.” – vallotta Emma Ann Miller. “Az utolsó kezelés 2016 augusztusában volt – egy héttel később elbocsátották. Remélhetőleg én vagyok az utolsó gyerek, akit bántalmazhatott.”
Nassar ügyének magyar szála is van. Az amerikai tornászszövetség szerződést bontott az erdélyi származású edzőpár, Károlyi Béla és Márta edzőközpontjával, ahol Nassar több áldozatát is becserkészte. Korábban úgy volt, hogy az amerikai tornászsikereket sokat vitatott módszerekkel megalapozó edzőpár központját, a Károlyi Ranch-et megvásárolja a USA Gymnastics, ettől azonban – részben más okok miatt – a szövetség szintén elállt.(euronews)