Oscart nyerhet Enyedi Ildikó filmje

Posted by

A stábtagokkal együtt örvendezett Enyedi Ildikó, amikor megtudta, hogy az Amerikai Filmakadémia Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című filmjüket a legjobb idegen nyelvű alkotások között. Este már a főszereplőkkel kiegészülve osztották meg érzéseiket, gondolataikat a sajtóval.
– Azt hiszem, hogy ez nagyon jó hír nagyon sok alkotónak Mert úgy látszik, az akadémiát is érdekli, ami a fősodoron kívül történik – nyilatkozta a film forgatókönyvírója és rendezője. Egyszerűen meleg érzés az, hogy úgy látszik, tudunk kommunikálni, hogy az, amit nagyon szeretnénk átadni, sikerül is átadni. Ez jelent más embereknek valamit. Hát ezért dolgozunk. De meglepetés volt, hogy ennyire megközelíthető volt ez a film – tette hozzá Enyedi Ildikó.
A Testről és lélekről tavaly a Berlinálén a fődíj, az Arany Medve mellett további három díjat is elhozott. Borbély Alexandra lett a legjobb női főszereplő első játékfilmes alakításával. Már eddig is nagyot változott az élete.- A film miatt nagyon sok helyre hívtak, és nagyon sok helyre jutottam el. megismertem ebben a szakmában a külföldi alkotókat. Azt hiszem, hogy önállóságra tanított ez az év, és arra, hogy merjünk nagyot álmodni, amit én egyébként nem álmodtam – vallotta be Borbély Alexandra.
A férfi főszereplő, Morcsányi Géza igazi “kakukktojás”, ez volt élete első filmszerepe a dramaturg-műfordító-, és könyvkiadó igazgatónak.
De a sikerek után lesz-e következő?
(Nevet…)
– Nem tudom, hogy mi a szerepköröm, nem tudom hogyan lehet erről szó. Megvárom, hogy mit mond az Ildikó – ütötte el kérdést Morcsányi.
A Testről és lélekről Berlin után Los Angelesben sem esélytelen, hiszen amikor legutóbb jelöltek Arany Medve-díjas filmet Oscarra (Nader és Simin – Egy elválás története, 2012), akkor az meg is kapta.

One comment

Comments are closed.