Nyugati szél

Posted by

Fionn, Giorgina, Friederike – különböző nevet adtak a viharnak az  európai országokban, de a hatása ugyanaz volt. A 120 kilométeres sebességel tomboló szél valóban orkán-erejűnek bizonyult.
Nyugat-Németországban és Hollandiában egy időre leállt a vonatközlekedés. Az amszterdami Schiphol reptéren felfüggesztették egy időre a légi forgalmat.
De nemcsak a közlekedésben okozott zavart a rendkívül erős szél, a gyalogosok életét is megkeserítette. A legfélelmetesebb videókat Hollandiából posztolták a közösségi médiára. Az országban köztudottan magas prioritásnak örvend a kerékpár.
Az egyik legtöbbet megosztott videón egy “repülő ember” látszik a holland Den Boschban (hivatalos nevén s-Hertogenbosch)
Rotterdam kikötőjében az erős széllökések a konténereket is felkapták, és leborították.Volt olyan videó, amelyen látszik, milyen könnyedén kapja fel egy ház tetejét a szél Hollandiában. Hasonlóan könnyen felrepített egy tető a viharos szél a németországi Essenben.Voltak olyan óriáscégtáblák is, melyek megadták magukat a viharnak.