Őrült hideg, vicces elnök

Posted by

Hideg és havazás nehezíti milliók életét az Egyesült Államok északkeleti részén. A pennsylvaniai Erie környékén a héten már 165 centiméternyi hó esett, teljesen megbénítva a közlekedést. A megyében rendkívüli állapotot hirdettek.
— Hozzá vagyok szokva a hóeséshez, de nem egyszerre ennyihez. Ez őrület — mondta egy helyi férfi. Karácsony óta a keleti parti államokban fagyos hideg van, sok helyen zárva maradtak az üzletek is. Idahóban órákra le kellett zárni egy autópályát, miután a csúszós út miatt egy tucat autó ütközött össze. A helyi meteorológiai szolgálat szerint a keleti államokban további havazás és még nagyobb hideg várható a következő napokban. 
Trump elnök szokásos módján a Twitteren viccelődött:
“Keleten a valaha mért leghidegebb szilveszter jöhet. Talán jól jönne nekünk is abból a jó öreg globális felmelegedésből, ami ellen a védekezés dollártrilliókba kerül” – írta.
Trump tagadja a klímaváltozás tényét. Korábban azt mondta, hogy a globális felmelegedés csak egy kínai áltézis, aminek az a célja, hogy gyengítse az amerikai gazdaságot.
A Kaliforniai Tudományos Akadémia környezetkutatója, Jon Foley tweettelte, hogy a felmelegedés akkor is létezik, ha a Trump-toronynál most épp hideg van, ahogy éhezés is létezik a világon annak ellenére, hogy sokak épp most ettek egy hamburgert.